Από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχετε φτιάξει ποτέ! Η σοκολάτα στο ραβανί έρχεται να το απογειώσει!! Δοκιμάστε το για κάθε περίσταση!
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° βαθμούς και Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, ελαφρύ κίτρινο χρώμα.
Ανακατέυουμε μέσα και το γάλα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα , το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.
Αφού το ραβανί έχει κρυώσει, περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να απορροφηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα ομοιόμορφα πάνω απο το ρεβανί.
Σκεπάζουμε καλά το πυρέξ και διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή από Γευσεισ ΤΗΣ Ελενασ -οι χρυσοχέρες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Συντριβή αεροπλάνου – Ένας νεκρός
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ανατροπές στα ερωτικά τον Δεκέμβριο του 2024 – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο
- Καιρός – Ψυχρή λίμνη : Η πρόγνωση για τις ερχόμενες μέρες
- Η Γη της Ελιάς: H Αφροδίτη κρατά το μωρό του Χρήστου
- Η Μάγισσα: Ο Αντόνιο δίνει και την ψυχή του για τη Ρενάτα