Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια, όπως δεν τα έχετε ξαναφάει! Αυτό το Λαχταριστό στιφάδο με κεφτεδάκια θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο φαγητό της οικογένειάς σας.
- κρεμμυδι 1 κιλό περίπου για στιφάδο
- ελαιολαδο Μισό ποτηράκι του κρασιού περίπου
- σάλτσα ντομάτας 150 γραμμάρια περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση κόκκινο
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- κανελά Μισό κουταλάκι του γλυκού
- κύβοι λαχανικών 1
- μαιντανος Μισό ματσάκι
- δάφνη 1 φύλλο
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 1 κιλό
- κρεμμυδι 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- φρυγανιά 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- σάλτσα ντομάτας 2-3 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Για τα κεφτεδάκια
Η Συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλίας Τζήκα
Το στιφάδο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό και συνήθως το φτιάχνουμε με κουνέλι. Παρόλα αυτά, επειδή αυτή η γλύκα που βγάζει το κρεμμύδι, είναι απλά αγαπημένη, τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει και στιφάδο κοτόπουλο ή γενικά στιφάδο με άλλα κρέατα.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα πολύ ξεχωριστό και λατρεμένο στιφάδο που αν το δοκιμάσετε κι εσείς μία φορά, σίγουρα δεν θα μπορείτε να μην το έχετε στο πρόγραμμά σας τουλάχιστον 3 φορές τον μήνα. Μιλάμε για το στιφάδο με κεφτεδάκια που θα γίνουν ανάρπαστα σε κάθε τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το στιφάδο με κεφτεδάκια:
Εκτέλεση για το στιφάδο με κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αυγό, την σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο. Στο τέλος ξεκινάμε να βάζουμε λίγη λίγη την φρυγανιά και πλάθουμε τον κιμά παράλληλα. Σταματάμε όταν πάρουμε έναν αφράτο και δεμένο κιμά.
Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο έτσι ώστε να απελευθερώσει τα αρώματά του. Όσο περιμένουμε τον κιμά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε καλά, στο ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια: Το εύκολο μεσημεριανό για ολοήμερο
Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι, την κανέλα, τον κύβο λαχανικών, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φύλλο δάφνης και όσο νερό χρειάζεται έτσι ώστε να αραιωθεί η σάλτσα ντομάτας και να καλύπτει ίσα ίσα τα υλικά μας.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Βράζουμε τα κρεμμυδάκια με χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα βάζουμε πάνω από τα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν τα κεφτεδάκια από την μία πλευρά.
Tips για το στιφάδο με κεφτεδάκια
Κατά την διάρκεια του ψησίματος, αν θέλουμε τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές τα κεφτεδάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr