Συνταγή για στρούντελ μήλου σε φύλλο κρούστας, και γέμιση με κρέμα και κομματάκια μήλου. Μία εύκολη συνταγή για strudel σαν μηλόπιτα με φύλλο κρούστας! Γίνεται πεντανόστιμο και απολαυστικό για να απολαμβάνει όλη η οικογένεια! Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και απολαύστε το!
- φυλλο κρουστας 4
- βουτυρο λιωμένο
- κανελά λίγο
- ζαχαρη λίγο
Υλικά
- μηλα 5 κόκκινα σε κύβους
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 150 γρ
- βανίλια 2
- κανελά λίγη
Για την γέμιση
- γάλα 4 ποτήρια φρέσκο
- ζαχαρη 150 γρ
- αυγα 3 κρόκους
- βανίλια 1
- άνθος αραβοσίτου 1 φακελάκι (145 γρ)
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Έκοψα τα μήλα σε κύβους και τα έβαλα σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο, την ζάχαρη, τις βανίλιες και λίγη κανέλα. Τα έβαλα σε δυνατή φωτιά ωσότου μαλακώσουν και καραμελώσουν.
Σε μια κατσαρόλα έβαλα τα 3 ποτήρια φρέσκο γάλα και 150 γρ ζάχαρη. Σε λεκανάκι έβαλα ένα ποτήρι γάλα, 3 κρόκους, μια βανίλια, το άνθος αραβόσιτου και το κορν φλάουρ κι ανακάτεψα πολύ καλά. Όταν έβρασε το γάλα το έριξα στην λεκάνη, ανακάτεψα καλά και στην συνέχεια έβαλα όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψα μέχρι να δέσει η κρέμα. Τα άφησα να κρυώσουν.
Τέλος έβαλα 4 φύλλα, ανάμεσα τους βούτυρο λιωμένο παντού και κανελοζάχαρη. Τα γέμισα και τα δίπλωσα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Έψησα στους 180 για 50 λεπτά περίπου.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Zoy Plarn