Λαδοκούλουρα για την νηστεία. Συνταγή για Λαδοκούλουρα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και κάθε περίοδο νηστείας.
- ελαιολαδο 2 νεροπότηρα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 νεροπότηρο
- καστανή ζάχαρη 1 ποτήρι
- ρακί 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- κανελά 1 κουταλάκι
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι
- σοδα 1 κουταλάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα λαδοκούλουρα είναι παραδοσιακά τραγανά κουλουράκια που τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και σήμερα θα σας δείξουμε εμείς μία αυθεντική συνταγή για λαδοκούλουρα για την νηστεία . Με ρακί, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καστανή ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Αυτά τα λαδοκούλουρα είναι τόσο νόστιμα και τραγανά που μπορείτε να τα φτιάχνετε κάθε στιγμή του χρόνου. Να απολαμβάνετε το καφεδάκι σας βουτώντας τα λαδοκούλουρα ή και σκέτα. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δώστε μεγάλη σημασία στο πως θα δουλέψετε την ζύμη, διότι παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λαδοκούλουρα για την νηστεία :
Εκτέλεση για τα λαδοκούλουρα για την νηστεία
Αρχικά ρίχνουμε σε μία λεκάνη το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και το δουλεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα.
Προσθέτουμε επίσης την ρακί, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το ζυμάρι δεν το δουλεύουμε για πολύ ώρα. Ζυμώνουμε απαλά ίσα ίσα, να τραβήξει το αλεύρι και αφήνουμε την ζύμη για 30 λεπτά στην άκρη.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα κουλούρια με καρύδια και μυρωδικά
Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Περίπου για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Tips για τα Λαδοκούλουρα για την νηστεία
Δεν θέλει πολύ ζύμωμα γιατί θα βγάλει το λάδι και δεν θα γίνουν αφράτα και τραγανά. Μπορούμε να ραντίσουμε τα κουλουράκια με ρακί και να πασπαλίσουμε με σουσάμι. Αντί για ρακί μπορούμε να βάλουμε κονιάκ. Το νεροπότηρο που χρησιμοποιήσαμε ήταν των 250 γραμμαρίων. Βγαίνουν περίπου 4 λαμαρίνες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr