Close
Λαδόπιτα- ή -γλυκιά- πίτα- της -Σαρακοστής-

Λαδόπιτα:  Η γλυκιά πίτα της Σαρακοστής .Συνταγή για Νηστίσιμη παραδοσιακή λαδόπιτα για την περίοδο της νηστείας και της Σαρακοστής

Η περίοδος της νηστείας ξεκίνησε κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας μία λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακή λαδόπιτα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σιμιγδάλι. Αυτή η σιροπιαστή λαδόπιτα θα γίνει με ελαφρύ ελαιόλαδο και ένα σιρόπι από ζάχαρη και μέλι.

Η λαδόπιτα είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που έχουμε ξεχάσει με τα χρόνια όμως σήμερα θα το επαναφέρουμε στις μνήμες μας και στην διατροφή μας. Κάθε κομμάτι είναι σιροπιαστό και ξεχειλίζει γλύκα δείχνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της νηστείας η νοστιμιά δεν λείπει από το τραπέζι μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Λαδόπιτα: Η γλυκιά πίτα της Σαρακοστής

Λαδόπιτα-: Η- γλυκιά- πίτα -της -Σαρακοστής-

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Αφού το σιρόπι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Βάζουμε στην άκρη το σιρόπι και ξεκινάμε την λαδόπιτα.

Εκτέλεση για την λαδόπιτα

Λαδόπιτα : Η γλυκιά πίτα της Σαρακοστής

Σε μία άλλη κατσαρόλα με με μεγάλο πάτο καίμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το σιμιγδάλι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά με μία κουτάλα στο μείγμα με το αλεύρι, το σιρόπι και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.

Δείτε ακόμα Σαλιάρια με ινδοκάρυδο – Νηστίσιμα

Αφού απορροφηθεί το σιρόπι ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και με σουσάμι ταψί. Χαράζουμε την λαδόπιτα σε ρόμβους και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ασπρισμένα αμύγδαλα. Επίσης ρίχνουμε παντού σουσάμι. Την ψήνουμε για 75 λεπτά στους 175 βαθμούς Κέλσιου.

Λαδόπιτα-: Η- γλυκιά- πίτα -της -Σαρακοστής-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ναυσικά Παπασπύρου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr