Λαχταριστα αμυγδαλωτα με πεντε υλικα
Υλικα
6 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
4 ασπράδια αυγών
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη, αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στην αμυγδαλόψιχα μαζί με τη φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού μικρού μεγέθους και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε [προαιρετικά] με άχνη ζάχαρη.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες