Λαχταριστα αμυγδαλωτα με πεντε υλικα
Υλικα
6 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
4 ασπράδια αυγών
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη, αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στην αμυγδαλόψιχα μαζί με τη φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού μικρού μεγέθους και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε [προαιρετικά] με άχνη ζάχαρη.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια