Yλικά
1 πακέτο λαζάνια πλατιά
2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
500γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με Μυρωδικά
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
150γρ. τυρί Arla Regato, τριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το δυόσμο και ανακατεύετε καλά.
Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Αφαιρείτε το σκόρδο, ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.
Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια και τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής στο: olivemagazine.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους