Υλικά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
350 γρ. φιστικοβούτυρο
λίγο αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
20 γρ. κονιάκ
160 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί με 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί με 2 κουταλιές κρέμα γαλακτος
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το φιστικοβούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει καλά το μείγμα, προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε λίγο ακόμη.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτετε λίγο αλάτι και το κονιάκ. Συνεχίζετε το χτύπημα 1΄ μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να έχετε ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C.
Από το ζυμάρι φτιάχνετε μπαλίτσες περίπου 2 εκ. και τις τοποθετείτε σε μεταλλικές θήκες για μάφιν ή σε ένα ταψί όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους. Πιέζετε λίγο με το χέρι κάνοντας μικρά βαθουλώματα και ψήνετε 10-12΄. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν μέσα στις θήκες.
Πάνω σε κάθε μπισκότο (στο βαθούλωμα) ρίχνετε πρώτα τη λευκή σοκολάτα και, μόλις κρυώσει και σφίξει, περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνετε να σφίξει και η κουβερτούρα και ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
πηγη
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024