Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά ζυμαρικά με λαζανάκι, σάλτσα από μελιτζάνα, σκόρδο, ντομάτα και πολλά ακόμα λαχανικά που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας. Αυτή η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου. Είναι πολύ πλούσια σε γεύση χρώματα και αρώματα. Ένα εύκολο και ελαφρύ φαγητό που μπορούμε να το φτιάξουμε όλοι.
Σε αυτό το πιάτο τα ζυμαρικά δένουν τέλεια με την σάλτσα λαχανικών και την τριμμένη παρμεζάνα που απογειώνει την γεύση. Ένα ιδανικό φαγητό για να σερβίρετε στο μεσημεριανό τραπέζι με την οικογένεια σας ή να το απολαύσετε παρέα με κάλους φίλους.
Αν αγαπάτε τις ζυμαρικά πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε.
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας λεπτές φέτες “ζουλιέν”. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι. Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και σταδιακά τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, και τις μελιτζάνες.
Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Τραβάμε προς τα έξω γύρω από το τηγάνι τα λαχανικά και στο κέντρο ρίχνουμε την ντομάτα να σοταριστεί και αυτή.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα και κλείνουμε την θερμοκρασία. Να είναι ωραία, να μη λιώσουν και να είναι λίγο τραγάνα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε το λαζανάκι.
Τα βγάζουμε με μια πιρούνα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στο πιάτο με επιπλέον παρμεζάνα.
Ένα φαγητό μπουκιά και συχώριο, γεύση, νοστιμιά και φρεσκάδα ανεπανάληπτη!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά