Γεμιστά λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ που θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια. Ένα υπέροχο και πανεύκολο φαγητό για την Κυριακή και όχι μόνο. Τα λαζάνια είναι υπέροχα ζυμαρικά και σήμερα θα τα φάμε γεμιστά με κιμά και μία υπέροχη κρέμα γάλακτος στο γαρνίρισμα.
- κιμάς ανάμεικτος 750 γρ.
- κρεμμυδι 2
- ελαιολαδο 6 κ.σ.
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- πάπρικα Κατά βούληση
- μπαχάρι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1 κ.γ.
- σάλτσα ντομάτας 400 γρ.
- σκορδο 1 σκελίδα
- πελτές ντομάτας 2 κ.σ.
- νερό 200 ml
- κανελά 1 στικ
Υλικά
- λαζανια 1 συσκευασία
- νερό μισό ποτήρι
- κρεμα γαλακτος 1 συσκευασία
- γκούντα Αρκετό τριμμένο
Για τα λαζάνια
Δείτε ακόμα Υπέροχα λαζάνια με μελιτζάνες και μοτσαρέλα
Τον κιμά τον φτιάχνουμε ακριβώς όπως θα τον φτιάχναμε και για την κλασική μακαρονάδα. Η κρέμα γάλακτος μπαίνει στο τέλος πάνω από τα λαζάνια για να απογειώσει ακόμη περισσότερο την γεύση. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη συνταγή ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τον κιμά για τα λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την παρασκευή του κιμά. Αρχικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας και όταν γυαλίσουν προσθέτουμε και τον κιμά.
Ξεκινάμε να σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ασπρίσει τελείως. Όταν ασπρίσει ο κιμάς είναι έτοιμος. Τότε προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε επίσης και το νερό. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι, το στικ κανέλας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τον κιμά μας να βράζει μέχρι να πιει όλο το νερό και να μείνει μόνο με την σάλτσα του. Έτοιμος.
Εκτέλεση για τα λαζάνια
Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε νερό για να βράσει. Μόλις το νερό ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε ένα ένα τα λαζάνια μέσα στο βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα λαζάνια από την κατσαρόλα, βάζουμε στο κέντρο τους, 1 κουταλιά της σούπας κιμά.
Τυλίγουμε σε ρολό σιγά σιγά, το σφραγίζουμε με μία οδοντογλυφίδα και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όλα τα λαζάνια. Τον κιμά που μας περίσσεψε τον ρίχνουμε πάνω από τα ρολά και προσθέτουμε επίσης και μισό ποτήρι νερό.
Στο τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί γκούντα. Ψήνουμε τα λαζάνια μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια