Ζουμερή λευκή σοκολατόπιτα σκέτη κόλαση. Αυτή η σοκολατόπιτα με λευκή σοκολάτα, ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες σοκολατόπιτες και αξίζει να δοκιμάσετε.
- νερό 500ml
- ζαχαρη 500γρ
- λευκή σοκολάτα 50γρ σκόνη
- λευκή κουβερτούρα 100γρ ψιλοκομμένη
Υλικά
- αυγα 6
- ζαχαρη 100γρ
- βουτυρο 200ml λιωμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75γρ
- Σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ
- λευκή σοκολάτα 100γρ σκόνη
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ.
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κ.γλ.
Για την σοκολατόπιτα
- λευκή κουβερτούρα 300γρ
- κρεμα γαλακτος 100ml 35% λιπαρά
Για την γκανάζ
Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία ξεχωριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσετε την σημερινή μας συνταγή κατά γράμμα. Σίγουρα η σοκολατόπιτα είναι ένα εξαιρετικό και ζουμερό γλυκό. Περιλαμβάνει συνήθως ένα σοκολατένιο και σιροπιασμένο κέικ.
Αυτό που την απογειώνει είναι μία σοκολατένια γκανάζ. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε την Σοκολατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα για να καταλάβετε για τι νοστιμιά μιλάμε. Μέχρι τότε όμως θα δοκιμάσουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία λευκή σοκολατόπιτα.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για σοκολατόπιτα
Με ένα εξαιρετικό λευκό κέικ με λευκή σοκολάτα, ένα απολαυστικό σιρόπι με λευκή σοκολάτα και μία απολαυστική και υπέροχη γκανάζ με λευκή σοκολάτα. Είναι σκέτη κόλαση αυτό το γλυκό και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για λευκή σοκολατόπιτα:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε 500γρ ζάχαρη και 500γρ νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε 50γρ σκόνη λεύκης σοκολάτας μέχρι να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη σοκολάτας, μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα
Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την σκόνη λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28 εκατοστών.
Στην συνέχεια καλύπτουμε το μείγμα με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 80 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Σιροπιάζουμε την ζεστή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 2 ώρες να το απορροφήσει.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Σε ένα μπολ βάζουμε την λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 βατ.
Έπειτα αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ. Αφού την ετοιμάσουμε περιχύνουμε την γκανάζ πάνω από την σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει για 4 με 6 ώρες. Διακοσμούμε με σαντιγί και λευκές μπάλες σοκολάτας και απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr