Συνταγή για λευκό μπισκοτόγλυκο. Λαχταριστό και αφράτο λευκό μπισκοτόγλυκο με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά από την Τζένη Τσανακτσίδου. Ένα ελαφρύ και δροσερό μπισκοτόγλυκο για μετά το μεσημεριανό, το Κυριακάτικο τραπέζι, για κέρασμα, για γιορτές ή τις υπογλυκαιμίες μας.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κάστερ πάουντερ 80 γραμμάρια
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- μπισκότα 1-2 συσκευασίες τύπου πτι μπερ
Για την βάση
- μόρφατ 1
- ζαχαρούχο γάλα 1
- βανίλια 1
Για την σαντιγί
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με γεύση μόκα
Τί πιο εύκολο, ελαφρύ και δροσερό από ένα μπισκοτόγλυκο; Ειδικά αυτό το λευκό μπισκοτόγλυκο από την Τζένη Τσανακτσίδου που είναι σκέτος αφρός και γεμίζει το στόμα με απόλαυση. Είναι ότι πρέπει για όλο τον χρόνο αλλά και σε κάθε περίσταση που απαιτεί γλυκό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λευκό μπισκοτόγλυκο:
Εκτέλεση για το λευκό μπισκοτόγλυκο
Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα και ξεχωρίζουμε 1 κούπα από το συνολικό γάλα στην άκρη. Προσθέτουμε την ζάχαρη στο γάλα της κατσαρόλας και διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο γάλα της κούπας.
Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το γάλα με το κάστερ πάουντερ στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε κρέμα. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και στρώνουμε σε ένα πυρέξ 12 μπισκότα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα καυτή για να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο φράουλας με ζελέ
Από πάνω βάζουμε ακόμη 12 μπισκότα περίπου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπάμε το μόρφατ σε σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Αφού κρυώσει το γλυκό στρώνουμε την σαντιγί από πάνω και βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο. Μόλις παγώσει, απολαμβάνουμε.
Tips για το λευκό μπισκοτόγλυκο
Το κάστερ πάουντερ είναι το κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας. Αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε κορν φλάουρ και 1 κάψουλα βανίλιας. Δεν βρέχουμε τα μπισκότα σε γάλα γιατί μαλακώνουν με την καυτή κρέμα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια