Λεμονάδα συμπυκνωμένη. Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα με μόλις 2 υλικά για όλη την οικογένεια.
Πολλές φορές μία οικογένεια έχει ανάγκη από έναν νόστιμο χυμό ή ένα δροσιστικό αναψυκτικό. Για ποιον λόγο όμως να πίνουμε συσκευασμένους χυμούς όταν μπορούμε να φτιάξουμε δική μας σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα που μπορεί να γίνει και αναψυκτικό με λίγη σόδα;
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως με χυμό λεμονιού και ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε την ιδανικότερη συμπυκνωμένη λεμονάδα για το παιδί σας. Μπορείτε να του την δίνετε σαν χυμό για το σχολείο ή να απολαύσετε αυτήν την λεμονάδα όταν θέλετε έναν χυμό.
Δείτε ακόμα Συνταγή για την πιο δροσερή σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ
Μπορεί η ζάχαρη να φαίνεται πολύ όμως αντιστοιχεί σε 1 κουταλάκι του γλυκού στο κάθε ποτήρι. Οπότε τα παιδιά σας μπορούν να την απολαύσουν άφοβα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λεμονάδα συμπυκνωμένη:
Καλησπέρα σας! Τώρα που έχει υπέροχα ζουμερά λεμονάκια, είναι η ώρα για να φτιάξω τη σπιτική μας συμπυκνωμένη λεμοναδίτσα! Είναι το αγαπημένο μας αναψυκτικό!
Και, εκτός του ότι είναι υπέροχη, βοηθάει πάρα πολύ σε βαρυστομαχιές, φουσκώματα κλπ! Η συνταγή που σας δίνω είναι πολλάκις δοκιμασμένη και θαυματουργή (νομίζω πως είναι μια πολύ παλιά συνταγή του Σ. Παρλιάρου).
Εκτέλεση για την λεμονάδα
Στύβουμε τα λεμόνια μας από τα οποία βγαίνουν περίπου 5 κιλά συμπυκνωμένος χυμός. Μετράμε το ζωμό τους. Κάνουμε με 2 κατσαρόλες μπεν μαρί, στην από κάτω νερό και η από πάνω κατσαρόλα να μην ακουμπάει καθόλου στο νερό.
Βάζουμε στην πάνω κατσαρόλα τον ζωμό λεμονιού και ίση ποσότητα ζάχαρης. Στην συγκεκριμένη συνταγή επειδή βγήκε 3,5 κιλά ζωμός λεμονιού βάλαμε και 3,5 κιλά ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό στην κάτω κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά ανά διαστήματα.
Μόλις διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη σε περίπου 1 ώρα, είναι έτοιμη και μεταγγίζουμε την λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε τα μπουκάλια στο ψυγείο. Αφού παγώσει την απολαμβάνουμε.
Πρόταση σερβιρίσματος
Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε 1 δάχτυλο συμπυκνωμένη λεμονάδα και προσθέτουμε σόδα ή νερό, πάγο και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο δυόσμο και πίνουμε ένα μοχίτο χωρίς αλκοόλ ή μία ελαφριά λεμονίτα.
Tips για την Λεμονάδα συμπυκνωμένη
Η λεμονάδα εντός ψυγείο διατηρείται τουλάχιστον για 1 χρόνο. Εκτός ψυγείο διατηρείται περίπου 1 μήνα. Ο ζωμός λεμονιού με την ζάχαρη καθώς βράζει σε μπεν μαρί είναι έτοιμος όταν λιώσει εντελώς η ζάχαρη, εάν βράσει αλλοιώνεται η γεύση.
Μπορούμε να μην σουρώσουμε τον χυμό μας πριν τον βάλουμε να βράσει με την ζάχαρη. Δεν μπορεί να συμπυκνωθεί χωρίς ζάχαρη. Μπορούμε να την διατηρήσουμε και στην κατάψυξη σε πλαστικά μπουκάλια ή παγοκύστες. Η ζάχαρη μπορεί να σας φαίνεται πολύ όμως στην ουσία αντιστοιχεί σε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε κάθε ποτήρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Despina Kotsi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή