Close

Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Συνταγή για λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια που λιώνει στο πιρούνι, φτιαγμένη στην κατσαρόλα και σβησμένη με κρασί.

Βρήκαμε για εσάς το πιο νόστιμο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι. Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια που λιώνει στο πιρούνι, φτιαγμένη στην κατσαρόλα με καρότο, κρεμμύδι, μαϊντανό, μανιτάρια και σβησμένη με κρασί. Ο χυμός λεμονιού δίνει μία παραπάνω ένταση στην γεύση.

Είναι ένα κρέας σκέτο λουκούμι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές, πλιγούρι ή και ρύζι της επιλογής μας. Μία πανεύκολη συνταγή που ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να δοκιμάσουν και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο Κυριακάτικο τραπέζι, στις γιορτές του σπιτιού και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Λεμονάτη- σπάλα -με -μανιτάρια-

Εκτέλεση

Στην αρχή ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας και αφού ζεσταθεί βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε κομμάτια χωρίς λάδι. Αφήνουμε το κρέας να πάρει καλό χρώμα γυρίζοντάς το τακτικά και από τις δύο μεριές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια σε κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.

Ανακατεύουμε λίγο και αφού αναμειχθούν τα υλικά και γυαλίσουν τα καρότα και τα κρεμμύδια σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ζεστό νερό. Το νερό δεν θέλουμε να σκεπάσει τελείως το κρέας μας. Επίσης βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά.

Δείτε ακόμα Χοιρινό μπούτι με μουστάρδα μέλι και πορτοκάλι για το γιορτινό τραπέζι

Περίπου 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τις φέτες των μανιταριών. Αφού το κρέας μας είναι έτοιμο και δέσει η σάλτσα σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Tips για την λεμονάτη σπάλα με μανιτάρια

Η χρυσοχέρα μας, συνόδευσε την χοιρινή σπάλα με πλιγούρι. Έβρασε το πλιγούρι ξεχωριστά με αναλογία 1 κούπα πλιγούρι σε 2,5 κούπες νερό μέχρι να βράσει το πλιγούρι. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Λεμονάτη -σπάλα -με -μανιτάρια-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr