Λεμονάτο μοσχαράκι με πορτοκάλι για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Ψάχνετε ένα ξεχωριστό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα επίσημο τραπέζι; Σας έχουμε το καταλληλότερο. Λεμονάτο μοσχαράκι με πορτοκάλι σκέτο λουκούμι. Λιώνει στο στόμα. Μαγειρεύεται μαζί με πατάτες και καρότα. Είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό με ξεχωριστή γεύση.
Σίγουρα θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Αυτό το λεμονάτο μοσχαράκι μπορείτε να το απολαύσετε την Κυριακή, σε μία επίσημη περίσταση αλλά και όποια άλλη μέρα του χρόνου θέλετε. Είναι μία αρκετά εύκολη συνταγή και φυσικά πολύ νόστιμη.
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι κοκκινιστό με μαυροδάφνη που λιώνει στο στόμα
Το μοσχαράκι είναι άπαχο κρέας και είναι πολύ υγιεινό. Σίγουρα λοιπόν είναι μία πολύ καλή πρόταση για το φαγητό των παιδιών, αρκεί να μην βάλετε πιπέρι. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Και μόνο η φωτογραφία θα σας κάνει να το λιγουρευτείτε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε κομμάτια. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μοσχάρι αλάτι και πιπέρι. Το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, σβήνουμε το μοσχάρι με το ουίσκι.
Περιμένουμε να εξατμιστεί για λίγο το αλκοόλ και προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια, τον χυμό λεμονιού, το νερό και βράζουμε το μοσχαράκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.
Στην συνέχεια κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και το καρότο σε ροδέλες και προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr