Συνταγή για σιροπιαστή λεμονόπιτα ταψιού με φύλλο κρούστας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Μοσχοβολιστή και μέσα στη γλύκα, φτιάχνεται με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά.
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για γλυκά (12 φυλλα)
Υλικά
- αυγα 3 μέτρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια (3/4 της κούπας)
- Γάλα φρέσκο 150 ml (3/4 της κούπας)
- ηλιέλαιο 150 ml (3/4 της κούπας)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας)
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 πρέζα
- εκχυλισμα βανίλιας 3-4 σταγόνες
- λεμονι Ξύσμα από 2
- λεμονι Χυμό από 2
Για το μείγμα
Μυρωδάτη λεμονόπιτα!
Θέλετε να δοκιμάσετε ένα αρωματικό και ξεχωριστό γλυκάκι; Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, ετοιμάζει για εμάς μία σιροπιαστή και μελωμένη λεμονόπιτα, με τα πιο απλά υλικά. Το φύλλο κρούστας αλλά και το μείγμα για τη γέμιση, είναι πραγματικά το κάτι άλλο και απογειώνει το αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη λεμονόπιτα ταψιού:
INGREDIENTS
500 g phyllo dough (12 sheets)
3 medium eggs
150 g sugar (3/4 cup)
150 g vegetable oil (3/4 cup)
150 g milk (3/4 cup)
30 g plain flour (2 tbsp)
1 tsp baking powder
a pinch of salt
3-4 vanilla drops
Juice from 2 lemons
Zest from 2 lemons
————————————————————–
500 g water (2 cups)
500 g sugar (2 cups)
Peels from 1 lemon
—————————————————————
25×30
GERMAN
ZUTATEN
500 g Blätterteig (12 Blätter)
3 mittelgroße Eier
150 g Zucker (3/4 Tasse)
150 g Pflanzenöl (3/4 Tasse)
150 g Milch (3/4 Tasse)
30 g Mehl (2 EL)
1 TL Backpulver
eine Prise Salz
3-4 Vanilletropfen
Saft aus 2 Zitronen
Abrieb von 2 Zitronen
————————————————– ————
500 g Wasser (2 Tassen)
500 g Zucker (2 Tassen)
Schalen von 1 Zitrone
————————————————– ————-
25×30
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες Χρόνος Αναμονής
12 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη ,τις φλούδες λεμονιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, μια πρέζα αλατι και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους από τα αυγά, το ηλιέλαιο και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε φρου φρου και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
Η καλύτερη συνταγή για λεμονόπιτα με γιαούρτι
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και ρίχνουμε τα μισά φύλλα. Προσθέτουμε το μισό μείγμα και με μια μαρίζ στρώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα το υπόλοιπο μείγμα στρώνουμε με την μαρίζ να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην καυτή λεμονόπιτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες!!! Η πιο νόστιμη σιροπιαστή λεμονόπιτα που θα όλοι θα λατρέψουν!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr