Σήμερα σας έχουμε συνταγή για cheesecake με λεμόνι. Αυτή η λεμονόπιτα cheesecake είναι ιδανική για πολυάσχολες μητέρες μιας και δεν θέλει ψήσιμο. Πρόκειται για ένα το λαχταριστό ανάλαφρο γλυκάκι με γιαούρτι, λεμόνι, ζαχαρούχο γάλα και τραγάνα μπισκότα.
Είναι το απόλυτο επιδόρπιο με την πιο απολαυστική κρέμα λεμονιού που αφήνει στον ουρανίσκο μια φρεσκάδα ανεπανάληπτη.
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και τον αναμειγνύουμε με τα μπισκότα. Σε αποσπώμενη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και το πατάμε πολύ καλά με ένα κουτάλι να γίνει επίπεδο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα γιαουρτιού. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος το γιαούρτι με το ζαχαρούχο το χυμό λεμονιού το μισό ξύσμα, και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθεί. Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο την κρέμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και είναι έτοιμο να το καταναλώσουμε.
Δεν υπάρχει η νοστιμιά η γεύση του και η δροσιά που σου αφήνει στον ουρανίσκο.
Η συνταγή είναι της Marina Hatzidaki