Ζουμερή, λαχταριστή, απολαυστική Λεμονόπιτα μέ Πρωταγωνιστή τό λεμόνι, νά απογειώνει τήν απόλαυση …
Ό,τι πρέπει γιά νά τή σερβίρετε μέ τό απογευματινό καφεδάκι στή βεράντα ή τήν αυλή.
ΓIA TH ZYMH:
1 φλυτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι .. (1 χοντρό, 1 ψιλό) ..
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αρωματικές βανίλιες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 αβγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ml. χυμό λεμονιού
2 – ½ φλυτζάνια νερό
2 – ½ φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξύλο κανέλλας … (προαιρετικά) …
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Προθερμαίνετε τό φούρνο στούς 180ο βαθμούς.
Πρώτα ετοιμάζετε τό σιρόπι βράζοντας γιά 5 λεπτά, όλα τά υλικά μαζί, μέσα σέ ένα κατσαρολάκι καί ύστερα τό αφήνετε στήν άκρη νά κρυώσει.
Ανακατεύετε σέ ένα μπόλ τό αλεύρι μέ τά δύο σιμιγδάλια, τό μπέικιν πάουντερ, τίς βανίλιες καί τό ξύσμα τών λεμονιών.
Μέσα σέ ξεχωριστό μπόλ αναμιγνύετε μέ σύρμα τά αβγά μέ τή ζάχαρη, τό γιαούρτι, τό λάδι καί τό χυμό τού λεμονιού. Προσθέτετε τό μείγμα μέ τά σιμιγδάλια καί ανακατεύετε μέ σπάτουλα μέχρι νά ομογενοποιηθούν τά υλικά καί νά γίνουν ένας πηχτός χυλός.
Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί καί αδειάζετε μέσα τό μείγμα τής ζύμης.
Ψήνετε στόν προθερμασμένο φούρνο, στή μεσαία σχάρα γιά 45 μέ 50 λεπτά περίπου, μέχρι νά ροδοκοκκινίσει καλά ή πίτα.
Αφού έχει περάσει ό αναγραφόμενος χρόνος ψησίματος, ελέγχετε μέ μαχαίρι άν ψήθηκε στό κέντρο ή λεμονόπιτα.
Βγάζετε τήν λεμονόπιτα από τόν φούρνο καί μετά από 15 λεπτά περίπου, τή χαράζετε σέ κομμάτια καί τήν περιχύνετε μέ τό μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο μέ κουτάλα. Αφού τό απορροφήσει, συνεχίζετε μέ τό υπόλοιπο σιρόπι.
Αφήνετε νά κρυώσει πρίν σερβίρετε καί τήν πασπαλίζετε μέ ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !
Από την σελίδα στο facebookΓευστικά Ταξείδια – Delicious Trips