Συνταγή για μιλφέιγ με λίγες θερμίδες, αφράτη σαντιγί και βελούδινη κρέμα, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλουν να στερούνται, από τη Σόφη Τσιώπου, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- γάλα εβαπορέ 400 ml light
- νερό 400 ml
- άνθος αραβοσίτου 160 γραμμάρια
- βανίλια 2
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
- ζάχαρη άχνη 1 ποτήρι
Υλικά
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 2 φακελάκια σκόνη
- Γάλα φρέσκο 400 ml
Για τη σαντιγί
- σφολιατίνια 3 πακέτα
Για τη βάση
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τούρτα πραλίνα – μιλφέιγ
Μπορεί να κάνεις διατροφή ή δίαιτα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο γλυκό. Γι’ αυτό και η Σόφη Τσιώπου μας ετοίμασε ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό μιλφέιγ, που μπορεί να αφράτο και να προκαλεί να το…τσακίσεις όλο, αλλά έχει λίγες θερμίδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το light μιλφέιγ:
Εκτέλεση για το light μιλφέιγ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό, το ανθός αραβοσίτου και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αφού πήξει, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βιτάμ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε τη κρέμα με διάφανη μεμβράνη και προσέχουμε η μεμβράνη, να ακουμπάει τη κρέμα για να μη κάνει πέτσα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά, για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Στο μεταξύ χτυπάμε τη σκόνη γκαρνί με το φρέσκο γάλα σε σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ για να την αφρατέψουμε. Ενσωματώνουμε χτυπώντας τη μισή σαντιγί με τη κρέμα. Χωρίζουμε τις δυο συσκευασίες σφολιατίνια, στη μέση. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25×30 εκατοστών, σφολιατίνια και κρέμα εναλλάξ.
Το γλυκό του Σαββάτου: Μιλφέιγ με μπισκότα
Σκοπός είναι να πάρουμε 3 στρώσεις από σφολιατίνια και 3 στρώσεις από κρέμα. Στο τέλος στρώνουμε την σαντιγί και τρίβουμε από πάνω το 3ο πακέτο με τα σφολιατίνια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Tips για το light μιλφέιγ
Αντί για σφολιατίνια μπορούμε να τρίψουμε από πάνω κράκερς.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια