Αν σας αρέσει η σοκολάτα και πόσο μάλλον η μερέντα, αυτή ή συνταγή για λικέρ μερέντα θα γίνει η αγαπημένη σας. Σπιτικό κρεμώδες λικέρ μερέντας για κάθε περίσταση.
- μερεντα 300gr
- Γάλα φρέσκο 325ml πλήρες μακράς διαρκείας
- κρεμα γαλακτος 200ml 35% λιπαρά
- ζαχαρη 50gr
- βοτκα 120ml
Υλικά
Η μερέντα είναι το αγαπημένο άλειμμα πραλίνας φουντουκιού για μικρούς και μεγάλους. Φυσικά η μερέντα εκτός από άλειμμα για το ψωμί και τις φρυγανιές μας αποτελεί και βασικό συστατικό για πολλά γλυκά όπως το Brownies με μερέντα με μόλις 3 υλικά.
Σήμερα την μερέντα δε θα την φάμε αλλά θα την…πιούμε στο ποτήρι. Πεντανόστιμο και μέσα στην γλύκα λικέρ μερέντα με βότκα για εμάς και τους καλεσμένους μας. Ένα εξαιρετικό απεριτίφ μετά το φαγητό στα επίσημα τραπέζια και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Συνταγή για λικέρ πορτοκάλι – Έτοιμο σε 2 μέρες
Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ ταιριάζει η βότκα με την μερέντα. Ακόμη και για τις φίλες ή τους φίλους που δεν είναι λάτρεις του αλκοόλ – καλά κάνετε – πιστεύουμε ότι αυτό το λικέρ θα γίνει το αγαπημένο σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για λαχταριστό Λικέρ Μερέντα :
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και την μερέντα. Ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες και το μείγμα μας δείχνει ότι βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα όσο κρυώνει με την κουτάλα μας. Όταν κρυώσει καλά, προσθέτουμε την βότκα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινα μπουκάλια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες. Το λικέρ το φυλάμε στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη, αφού πρώτα το αφήσουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips για το λικέρ μερέντα
Στο ψυγείο διατηρείται για 2 εβδομάδες και στην κατάψυξη παραπάνω.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Κορλού
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr