ΠΟΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
Τωρα που ειναι η εποχη τους διαλέγουμε ώριμα αλλά σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα.
Τα πλένουμε καλα και κόβουμε τα βερυκοκα στα δύο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε σε ενα βαζο!
Προσθετουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη ,κανελοξυλο , γαρυφαλλο και μοσχοκαρυδο!
Βαζουμε ζαχαρη τοση ,οση και τα βερικοκα και καθε τοσο το κουναμε για να λιωσει η ζαχαρη!
Τοποθετουμε το βαζο στον ηλιο και οταν ωριμασει το μειγμα
, σουρώνουμε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο)
. Για μεγαλύτερη διαύγεια μπορούμε να το σουρώσουμε ακόμα μία φορά
.Βαζουμε βοτκα το ανακατεουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Και ιδου το αποτελεσμα!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή