ΠΟΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
Τωρα που ειναι η εποχη τους διαλέγουμε ώριμα αλλά σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα.
Τα πλένουμε καλα και κόβουμε τα βερυκοκα στα δύο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε σε ενα βαζο!
Προσθετουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη ,κανελοξυλο , γαρυφαλλο και μοσχοκαρυδο!
Βαζουμε ζαχαρη τοση ,οση και τα βερικοκα και καθε τοσο το κουναμε για να λιωσει η ζαχαρη!
Τοποθετουμε το βαζο στον ηλιο και οταν ωριμασει το μειγμα
, σουρώνουμε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο)
. Για μεγαλύτερη διαύγεια μπορούμε να το σουρώσουμε ακόμα μία φορά
.Βαζουμε βοτκα το ανακατεουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Και ιδου το αποτελεσμα!