Λαχταριστές και αφράτες λουκανικόπιτες για το ταπεράκι του σχολείου, για τα μεγαλύτερα παιδιά. Με πολύ αφράτη ζύμα σαν βαμβάκι
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- αυγα 2
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- σπορέλαιο 50 ml
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
Υλικά
- λουκάνικο 15-20 Φρανκφούρτης
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Κανένα παιδί δεν μπορεί να πει όχι σε μία λαχταριστή λουκανικόπιτα, όμως οι γονείς και δικαιολογημένα την αποφεύγουν, ειδικά όταν μιλάμε για τις αγοραστές. Μπορείτε όμως να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές λουκανικόπιτες και να ξέρετε ότι το παιδί σας τρώει νόστιμα, αλλά πάντα τα καλύτερα.
Γι’ αυτό είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας την δική μας αγαπημένη συνταγή για λουκανικόπιτες. Με μία αφράτη και πεντανόστιμη ζύμη που δουλεύεται εύκολα και με λουκάνικα της αρεσκείας σας. Γρήγορες, οικονομικές και πεντανόστιμες για κάθε περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις λουκανικόπιτες:
Εκτέλεση για τα λουκάνικα στις λουκανικόπιτες
Αρχικά βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για την ζύμη στις λουκανικόπιτες
Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό φρέσκο γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο, την ξερή μαγιά και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστική. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε ίσα μικρά μπαλάκια από 80-85 γραμμάρια βάρους το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα από ένα λουκάνικο. Το τυλίγουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια.
Δείτε ακόμα Λουκανικόπιτες με ζύμη μπαζλαμά
Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού και το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τις λουκανικόπιτες. Στο τέλος τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε τις λουκανικόπιτες στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tips για τις λουκανικόπιτες
Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα