Λουκουμάδες γεμιστοί με κρεμα μηλου και σος καραμελας συνταγη Αλεξιας Αλεξιαδου
Μπορουμε να φτιαξουμε την κρεμα μηλου και την σος μερικες ημερες πριν μια και διατηρουντε στο ψυγειο για εναμιση μηνα περιπου.
Λουκουμαδες
1 φλτσ νερο
1 κουτ σουπας μαγια ξερη
4 κουτ σουπας ζαχαρη
1 αβγο
1 κουτ σουπας βουτυρο λιωμενο
3 φλ τσ αλευρυ γοχ
1 πρεζα αλατι
Ζυμωνουμε κι εχουμε μια μαλακια ζυμη. Αφηνουμε για 1-2 ωρες να φουσκωσει και μετα πλαθουμε 18 μπαλακια. Τα τοποθετουμε πανω σε λαδομενη λαδοκολα. Αφηνουμε 1/2 ωρα να φουσκωσουν και τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι σε χαμηλη φωτια. Τα βαζουμε σε πιατελα με αποροφητικο χαρτι και τα βουταμε σε ενα μπολ με κανελοζαχαρη.
1 κουπα ζαχαρη
1 κουτ σουπας κανελα
Κρεμα μηλου
4-5 μηλα
χυμο1/2 λεμονιου
2 κουτ σουπας μελι
2 κουτ σουπας βουτυρο
4-5 κουτ σουπας λευκη η καστανη ζαχαρη
Ψιλοκοβουμε τα μηλα και τα περιχυνουμε με το χυμο λεμονιου για να μην μαυρισουν. Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα , προσθετουμε ολα τα υλικα και βραζουμε για 10 λεπτα. Τα αλεθουμε στο μπλεντερ και βαζουμε την κρεμα σε ενα βαζο στο
ψυγειο.
Να προσθεσω οτι εβαλα και μισο ξυνομηλο για πιο εντονη γευση μηλου. Εγινε πολυ ωραια!!!
Σαλτσα καραμελας
2 κουπες ζαχαρη
1/2 κουπα νερο
2 κουτ σουπας μελι
1/2 κουπα κρεμα γαλακτος
Βαζουμε σε μια κατσαρολα τη ζαχαρη το νερο και το μελι κι ανακατευουμε. Μολις παρει βραση σταματαμε το ανακατεμα και βραζουμε μεχρι να αρχισει να σκουρενει και να σχηματιζεται καραμελα. Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε την κρεμα γαλ. Ανακατευουμε να ενωθει. Αρχικα ειναι ρευστη, οσο πηζει στεκεται. Την φυλαμε στο ψυγειο και για να την χρησιμοποιησουμε ξανα την βαζουμε για λιγο στη φωτια.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές