Αφράτοι λουκουμάδες με γέμιση μερέντα! Αφράτοι λουκουμάδες με γέμιση μερέντα και πασπαλισμένοι με κρυσταλλική ζάχαρη. Αυτοί οι λουκουμάδες μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, όπου τους τρώγαμε στις παραλίες από τους πλανόδιους. Μόνο που αυτή τη φορά θα φτιάξουμε τους λουκουμάδες των παιδικών μας χρόνων με την ζάχαρη, βάζοντας σαν γέμιση μερέντα.
- γάλα 250 ml φρέσκο χλιαρό προς ζεστό
- μαγιά 20 γρ νωπή
- ζαχαρη 2 κ.σ.
- σπορέλαιο 80 ml
- αυγα 2
- βανίλια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γρ
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- μερεντα 200 γρ
Για την γέμιση
- ζαχαρη Αρκετή
Για το πασπάλισμα
Η μερέντα λιώνει στο στόμα και κάνει αυτούς τους λουκουμάδες να μοιάζουν με ντόνατ. Είναι απλά υπέροχοι και θα τους λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Εμείς τους φτιάξαμε χθες και μέχρι σήμερα δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο.
Δείτε ακόμα Τσιριχτά : Παραδοσιακοί ποντιακοί λουκουμάδες
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό και αυτοί οι λουκουμάδες με γέμιση μερέντα μπορούν να σας καλύψουν τις υπογλυκαιμίες σας. Με απλά και οικονομικά υλικά που μπορεί ήδη να τα έχουμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους λουκουμάδες με γέμιση μερέντα:
Εκτέλεση για τους αφράτους λουκουμάδες με γέμιση μερέντα
Στην αρχή βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, την νωπή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, την βανίλια και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Στο τέλος βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία, αλευρώνοντας τα χέρια μας καθώς ζυμώνουμε.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την σκεπάζουμε για μία ώρα και παραπάνω. Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη μας στον πάγκο και την ανοίγουμε σε ένα παχύ φύλλο. Το φύλλο μας θέλουμε να έχουμε 1 εκ. πάχος. Κόβουμε στη συνέχεια την ζύμη μας σε δισκάκια. Βάζουμε την μερέντα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή και μία απλή σακούλα.
Λαδώνουμε όλα τα δισκάκια μας στις άκρες τους. Βάζουμε την μερέντα στην μέση σε όλα τα δισκάκια μας. Πιάνοντας τις άκρες τους και το άνοιγμα τους από την τρύπα, προσπαθούμε με προσοχή να κλείσουμε τους λουκουμάδες μας. Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε 1 λίτρο σπορέλαιο, να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και κατευθείαν σε απορροφητικό χαρτί. Στο τέλος βουτάμε τους λουκουμάδες μας στην ζάχαρη για να τους πασπαλίσουμε.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr