Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή από την Ικαρία για μαγειριό Ικαριώτικο με φασολάκια, καλαμπόκι και κολοκυθάκια.
- φασολακια 600 γρμ
- καλαμποκι 2
- κρεμμυδι 1 ξερό
- μαιντανος Μισή κούπα
- σέλινο μισή κούπα
- κολοκύθα 1 φέτα
- κολοκυθάκια 1 μεγάλο
- πιπεριά Φλωρίνης Μισή
- ντοματα 1 μεγάλη ώριμη
- ντοματίνια 7
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- ελαιολαδο Μισή κούπα
- πατατες 2
Υλικά
Τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία μας και η ελληνική κουζίνα ξέρει πως να αναδείξει σωστά τα λαχανικά μας. Έτσι σήμερα θα δοκιμάσουμε μία καλοκαιρινή συνταγή από την ξακουστή και αγαπημένη Ικαρία. Ονομάζεται Μαγειριό Ικαριώτικο και στην ουσία είναι φασολάκια, κολοκυθάκια, πατάτες, καλαμπόκι και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Τα λαχανικά μας θα βράσουν μαζί στην σημερινή μας συνταγή και θα ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα. Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα ποτέ δεν μας απογοήτευσε και τρανό παράδειγμα αυτού είναι Λαλάγγια Καλαμάτας. Ούτε σήμερα θα το κάνει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια, τα καλαμπόκια κομμένα στην μέση, τον μαϊντανό και το σέλινο ψιλοκομμένα, την κολοκύθα κομμένη σε κύβους, το κολοκυθάκι και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένα σε φέτες.
Δείτε ακόμα Φασολάκια με το κρέας.Ένα φαγητό που μυρίζει «γιαγιά»
Επίσης προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κομματάκια και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη το ελαιόλαδο και τις πατάτες κομμένες σε φέτες. Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από την μέση της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Metaxia Kokkinou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr