Close
Μαγειρίτσα- με -αρνίσια -συκωταριά-

Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά . Συνταγή για παραδοσιακή Ελληνική μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά και αρνίσια εντεράκια.

    Για τα εντεράκια

  • ξύδι Αρκετό

Η αγαπημένη μας Γωγώ Σαμίου μοιράζεται μαζί μας την δική της συνταγή για παραδοσιακή Ελληνική μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά . Θα βάλουμε αρνίσια συκωταριά, αρνίσια εντεράκια, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο μαϊντανό, λίγο βούτυρο για την νοστιμιά και ζωμό κρέατος. Φυσικά το σπιτικό αυγολέμονο από χυμό λεμονιού και αυγά θα απογειώσει την γεύση.

Πρόκειται για μία απόλυτα χυλωμένη και πεντανόστιμη Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά  που θα απολαύσει όλη η οικογένεια το βράδυ της Ανάστασης. Δίπλα στα Πασχαλινά αυγά θα μοσχοβολήσει το σπίτι μας Πάσχα και θα μας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά:

Μαγειρίτσα- με -αρνίσια- συκωταριά-

Είχα μια συκωταριά στην κατάψυξη και είπα να την αξιοποιήσω σήμερα..!!

Εκτέλεση για την Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Αρχικά πλένουμε καλά τα αρνίσια εντεράκια και τα γυρίζουμε με την βοήθεια μίας βέργας από μέσα προς τα έξω. Τα πλένουμε και πάλι πολύ καλά και τα βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη με πολύ ξύδι. Τα αφήνουμε εκεί για μερικά λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Έπειτα αχνίζουμε την αρνίσια συκωταριά. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα αρνίσια εντεράκια και την αρνίσια συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό με έναν κύβο κνορ κρέατος και βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει ο κύβος για να βγει ο ζωμός κρέατος. Ρίχνουμε ζωμό κρέατος στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια μέχρι να καλυφθεί το φαγητό αντί για νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Δείτε ακόμα Η πιο νόστιμη μαγειρίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Προσθέτουμε το ρύζι και ανά διαστήματα συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζωμό. Δεν θέλουμε πολλά υγρά στην κατσαρόλα. Βράζουμε λοιπόν για άλλα 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό της μαγειρίτσας. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα. Έτοιμη.

Tips για την Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Τα εντεράκια είναι προαιρετικά. Αντί για κύβο κρέατος μπορούμε να βάλουμε κύβο κοτόπουλου.

Μαγειρίτσα- με -αρνίσια- συκωταριά-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr