Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα Παριανή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η μαγειρίτσα από την Πάρο, είναι η συνταγή με τη μεγαλύτερη αναζήτηση… γιατί είναι η πιο νόστιμη, εύκολη και δημοφιλής ακόμα και για τους πλέον διστακτικούς με το παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης.
Μαγειρίτσα παριανή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ξεχάστε ότι είχατε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Πρόκειται για την παραδοσιακή μαγειρίτσα έτσι όπως την φτιάχνουν στην Πάρο. Μια συνταγή που παρουσίασε στο ευρύ κοινό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και κατάφερε να αλλάξει γνώμη σε πολλούς που αντιπαθούσαν το συγκεκριμένο πιάτο του αναστάσιμου δείπνου.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για Μαγειρίτσα παριανή και μας φανερώνει όλα τα μυστικά που κάνουν αυτή τη μαγειρίτσα ασυναγώνιστη!
Ξεκινάμε την πασχαλινή συνταγή για Μαγειρίτσα παριανή παραδοσιακή, καθαρίζοντας πρώτα τα εντεράκια, γυρνώντας τα µέσα έξω µε ένα στυλό ή µολύβι.
Τα ξεπλένουµε και τα βάζουµε σε µπολ.
Στύβουµε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Τα αφήνουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες, µέχρι να ασπρίσουν. Μπορούµε να το κάνουµε και µία µέρα πριν.
Έπειτα τα ξεπλένουµε καλά και πιάνοντας 2-3 έντερα τα πλέκουµε σε λεπτή κοτσίδα.
Τα ζεµατάµε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουµε.
Αφού κρυώσουν, τα κόβουµε σε πολύ ψιλά κοµµάτια.
Δείτε ακόμη Υπέροχη μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Καθαρίζουµε τη συκωταριά και τη ζεµατάµε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.
Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Την ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουµε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεμμυδάκια την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα ψιλοκομμένα εντεράκια. Ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουµε το ρύζι, τα μαρούλια και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουµε μπόλικο άνηθο.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο για την παραδοσιακή μαγειρίτσα
Χτυπάµε τα αυγά µε το λεµόνι και αραιώνουµε µε ζωµό από το φαγητό. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο αυγολέμονο.
Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουµε τη µαγειρίτσα µε το αυγολέµονο.
Την αφήνουµε για 10΄ πάνω στο σβησµένο µάτι της κουζίνας.
Μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη παραδοσιακή Παριανή μαγειρίτσα
-Αφήνοντας τα καθαρισμένα αντεράκια σε αλάτι και λεμόνι για μερικές ώρες, ασπρίζουνε και γίνονται κρουστά.
-Τα πλέκουμε κοτσίδα και τα τεμαχίζουμε για να ψιλοκόβονται εύκολα.
-Την προετοιμασία της μαγειρίτσας μπορούμε να την κάνουμε 2-3 μέρες πριν και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
-Για να γίνει η τέλεια μαγειρίτσα, πρέπει να διαλέξουμε εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσίκι και αυτό γιατί τρέφονται μόνο με γάλα και δεν βγάζουν βαριά μυρωδιά.
-Ζεματάμε τα εντεράκια και την συκωταριά, αφού τα καθαρίσουμε για να φύγει η έντονη μυρωδιά αλλά και για να μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε, αλλιώς μας γλιστράνε.
-Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι χυλώνει τη μαγειρίτσα.
-Κάνουμε το αυγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμή για να μη χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε και μας ψηθεί το αυγό.
Με ένα κλικ εδώ δείτε τις καλύτερες συνταγές για μαγειρίτσα
πηγή συνταγής : argiro.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή