Χυλοπίτες με ζαμπόν, μπέικον, κρέμα γάλακτος και τριμμένα τυριά και χρωματιστές πιπεριές.
Διαβάστε τη συνταγή για τις χυλοπίτες σουφλέ:
Μερίδες: 6 – 8
Υλικά συνταγής:
1 κιλό χυλοπίτες
βούτυρο
750 γρ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
χρωματιστές πιπεριές
200 γρ. ζαμπόν
150 γρ. μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
150 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
250 γρ τριμμένο edam
Εκτέλεση:
1. Βράζετε τις χυλοπίτες με μια χούφτα αλάτι και 2 κουταλιές λάδι, τις σουρώνεται και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα χωρίς φωτιά.
2. Κοβουμε τις χρωματιστες μας πιπεριες σε μικρά κομματάκια και βαζουμε ενα κρεμμυδι στο μούλτι.
3. Βάζουμε λάδι σε ενα τηγάνι και τσιγαρίζουμε με λιγο αλατι και πιπέρι τις πιπεριες, το κρεμμυδι και το σκόρδο.
4. Τέλος ρίχνουμε 3 κουταλιες πελτέ ντοματας και ανακατευουμε καλα.
5. Ρίχνουμε στα μακαρόνια την σάλτσα με τις πιπεριες που εχουμε φτιαξει και βάζουμε τις μισές χυλοπίτες σε ενα μεγάλο ταψί.
6. Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρά κομμαρτάκια και τα στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε την μισή κρεμμα γάλακτος και βάζουμε τις υπόλοιπες χυλοπίτες απο πάνω.
7. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα τυριά μας. Τέλος βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
sintagespareas.gr