Εχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες και τι καλύτερο από δροσερές σαλάτες; Η αλήθεια είναι ότι όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο, τόσο λιγότερο θέλουμε να καίει ο φούρνος και το τηγάνι. Εκτός αυτού, προτιμάμε γεύματα ελαφριά και δροσερά, έτσι ώστε να μην μας βαρύνουν και νιώσουμε σαν να μας πλακώνει η ζέστη.
Άφησε τα κατσαρολικά στην άκρη και πιάσε τις πιατέλες και τς γαβάθες. Παρακάτω θα βρεις συνταγές για 5 δροσερές σαλάτες που θα μονοπωλήσουν το καλοκαίρι σου. Θα παρατηρήσεις επίσης ότι είναι όλες ιδιαίτερες, αλλά παρόλα αυτά πανεύκολες!
Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο
Yλικά:
500γρ. καρπούζι σε κύβους
200γρ. φέτα σε κύβους
φύλλα δυόσμου, ρόκας
λίγο λάδι
πετιμέζι ή σιρόπι ροδιού
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάλε σε μια πιατέλα ή μπολ το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας. Έπειτα πρόσθεσε τα φύλλα του δυόσμου και της ρόκας. Ανακάτεψε απαλά. Ρίξε λίγο λάδι και το σιρόπι του ροδιού ή το πετιμέζι. Έτοιμη!
Ταμπουλέ με ντοματίνια
Yλικά:
120γρ. πλιγούρι
180ml νερό
100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
μισό αγγούρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
4κ.σ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
30ml λάδι
το χυμό ενός λεμονιού (μεγαλούτσικου)
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάλε το πλιγούρι σε βραστό νερό (που έχουμε αποσύρει από την φωτιά) και άφησε το για 15 λεπτά. Αν δεν το έχει απορροφήσει μέχρι τότε, απλά το στραγγίζεις. Με το που κρυώσει μετάφερε το σε μια γαβάθα και πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε στο τέλος το αλάτι. Έτοιμη για σερβίρισμα!
Μαυρομάτικα φασόλια με πιπεριές Φλωρίνης
Yλικά:
500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
2κ.σ λευκό ξύδι
120ml λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μούλιασε από βραδύς τα μαυρομάτικα φασόλια. Την επόμενη μέρα βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, στράγγιξε τα και άφησε τα να κρυώσουν. Έπειτα σε μια γαβάθα ή πιατέλα ρίξε τα φασόλια, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Για το τέλος άφησε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Έτοιμη για σερβίρισμα!
Σαλάτα με φακές, φέτα και ντοματίνια
Yλικά :
225γρ. φακές
1800ml νερό
σκόρδο (προαιρετικό)
200γρ. ντοματίνια
8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
4-5 φύλλα δάφνης
μισό αγγούρι σε ροδέλες
λίγο λάδι
100γρ. φέτα θρυμματισμένη
100γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
χυμό από 1/2 λεμόνι
λίγο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές για 20-30 λεπτά- με τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο- μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δροσερή και γευστικότατη.
Σαλάτα με μήλο, φέτα και ξηρούς καρπούς
Υλικά:
φύλλα από σπανάκι
1 μήλο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
100γρ. φέτα
λίγα καρύδια
αλάτι
Για το ντρέσσινγκ:
3κ.σ βαλσάμικο
3 κ.σ λάδι
αλάτι
1/2 κ.γ μουστάρδα
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Αφού πλύνεις καλά το σπανάκι, κόψε το και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ. Από πάνω πρόσθεσε το μήλο σε φέτες, το κρεμμύδι, τη φέτα και τα καρύδια. Σε ένα μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ και χτύπησε τα καλά. Τέλος, περίχυσε το πάνω από τη σαλάτα, πρόσθεσε αλάτι και ανακάτεψε.
Πηγή: www.ediva.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Βέφα Αλεξιάδου : Η τραγική ζωή – Ο αλκοολικός πατέρας το ξύλο στη μητέρα της και ο θάνατος των παιδιών της που την ισοπέδωσε
- Καιρός Σάκης Αρναούτογλου : Αγριεύει και φέρνει τσουχτερό κρύο
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις ως 01/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μελομακάρονα της γιαγιάς
- Σκότωσε τους γονείς και τον αδελφό του και κρατούσε ομήρους δύο μικρά παιδιά