Close
Χειροποιήτες παπαρδέλες

«Ό,τι μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας είναι ό,τι πιο υγιεινό και οικονομικό»! Ταλιατέλλες, Παπαρδέλλες, ακόμα και χυλοπίτες σε λίγα λεπτά της ώρας!τη συνταγή την βρήκα στη καταπληκτική σελίδα στο facebook υπεροχα χωριάτικα φαγητά πατήστε εδώ να δείτε καταπληκτικα φαγητά 
Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά ζυμαρικά, που να ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά και την αγνότητά τους!
• Φρέσκα Ζυμαρικά (πάστα – pasta)
Υλικά
2 αυγά (αναλογία 1 αυγό/100γρ σιμιγδάλι)
200γρ ψιλό σιμιγδάλι
Τα ανακατεύουμε σε food processor και ζυμώνουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας. Εάν το μείγμα είναι πολύ σκληρό κ τρίβεται, προσθέτουμε λίγο νερό, και κατά προτίμηση αντί νερού λευκό κρασί. Εμείς χρησιμοποιήσαμε κρασί περίπου 3-4 κουταλιές σούπας (ανάλογα με την πυκνότητα). Την χωρίζουμε σε τρία κομμάτια, και απλώνουμε την κάθε ζύμη με έναν χοντρό πλάστη (αν δεν έχουμε ακόμα και με ένα μπουκάλι κρασιού!), ή αν έχουμε με την μηχανή ζυμαρικών. Την διπλώνουμε και την κόβουμε στο επιθυμητό πλάτος.
Δύσκολα θα ξαναγοράσετε έτοιμα ζυμαρικά!!!… 😉
Βράζονται σε 2′ σε μπόλικο βραστό νερό με θαλασσινό αλάτι (Αναλογία:1/10/100 δλδ, 1λτ νερό σε 10γρ αλάτι σε 100γρ πάστας ζυμαρικών).
Κρατάς πάντα λίγο από το βρασμένο νερό σε μια κούπα. Σουρώνεις και κατευθείαν σερβίρισμα! Όχι βούτυρο μετά. Αν κολλάνε, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. αφού σερβίρουμε – όπως είπαμε πιο πάνω – και θέλουμε να τσιγαρίσουμε, πασπαλίζουμε με μυτζήθρα (για χωριάτικο πιάτο), και περιχύνουμε με καυτό φρέσκο πρόβειο βούτυρο με μπρικάκι😉

χειροποιητες παπαρδελες 1 4 5