Απολαύστε τον σαν “μεζέ” ή συνοδεύστε το με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα νοστιμότατο πλήρες γεύμα.
Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρές μπουκιές
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. τοματοπελτέ
ελαιόλαδο
λίγο κύμινο, λίγο μπαχάρι, μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι [προαιρετικά] ή μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τα κομμάτια κρέατος για 5′ περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3′ περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να “αναπνεύσει” , προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Προαιρετικά σιγοβράστε το φαγητό για 20′ μετά μεταφέρτε το σε πήλινο σκεύος, προσθέστε από πάνω τυρί μοτσαρέλα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και ψήστε το σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
sintayes.gr