Υλικά
Για τη ζύμη
2 φακελάκια μαγιά (των 8γρ.)
2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
2 αβγά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι
750γρ. αλεύρι
Δείτε ακόμη: Νόστιμα πιροσκι γεμιστά με ζαμπόν και τυρί
Για τη γέμιση
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αβγό
1 κούπα τριμμένο τυρί, κατά προτίμιση κεφαλογραβιέρα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Δείτε ακόμη: Ποντιακά πισία η περεσκία η πιροσκι αν θέλετε !
Διαδικασία
Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη και στη συνέχεια τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ανέβει για περίπου 40-45 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι με τον κιμά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό και το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε με κουπ πατ διαμέτρου περίπου 10 εκ.
Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνετε τα πιροσκί.
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Πηγή: olivemagazine.grΕιδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους