Αφράτες τυρομπουκιές, δε σταματάς αν αρχίσεις….
Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά (ο ένας κρόκος για επάλειψη)
1 ½ κουταλάκι μαγιά ξερή
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Για τη γέμιση:
Τυρί φέτα
Βούτυρο για επάλειψη της ζύμης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό όπως και το νερό, τη μαγιά το αυγό το ασπράδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κάνουμε μία ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη 30-40 λεπτά.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα καρύδι και το ανοίγουμε με τα χέρια όσο ένα πιατάκι βάζουμε λίγο βουτυράκι και τυράκι το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα το μέγεθος, (αυτά θα φουσκώσουν).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μπουκίτσες.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μπουκίτσες.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσουν.
Περνάμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε σουσάμι σπασμένο και βάζουμε το ταψάκι σε κρύο φούρνο ανάβουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές