Πολύ καιρό τρώγομαι και ψάχνομαι για σπιτικό αλλαντικό, μιας που τα έτοιμα είναι βόμβα τοξινών και συντηρητικών και δυστυχώς μπαίνει καθημερινά στο τραπέζι μας….
Βρήκα 2-3 συνταγές από το δίκτυο τις οποίες συνδύασα και τόλμησα για πρώτη φορά αλλαντικό κοτόπουλου. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε! ! Έγινε πεντανόστιμο, πικάντικο και με τη σωστή υφή. Στην επόμενη δοκιμή θα μειώσω τα μπαχαρικά για να μπαίνει άνετα και στα σαντουιτσάκια των παιδιών.
Συνταγή : Για Ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλου χωρισμένο στη μέση.
Δείτε ακόμα :Κοτόπουλο με σελινόριζα σκέτη νοστιμιά!
Μίγμα μπαχαρικών : 2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. μέλι απαλό, 1κ.γ. κολιανδρο, 1 κ.γ. εστραγκόν, 1 κ.γ. δενδρολίβανο τριμμένο, 1 κ.γ. θυμάρι 1/2 κ.γ. κάρυ, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, λίγο μπούκοβο γλυκό, 1 κ.γ. μπαχαρικό για κοτόπουλο μπάρμπεκιου, 1 κ.γ. ξερό κρεμμύδι ( αφυδατωμένο), 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου, λίγο κέτσαπ μουστάρδα και μπαλσαμικο κρέμα, ίσα για να γίνει μία πάστα που να αλείφεται και λίγο ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα :Ρολάκια αραβικής πίτας με κοτόπουλο για το πάρτυ ή για σχολικό σνακ
Κάνω μασάζ στα δύο κομμάτια κοτόπουλου με την πάστα, τα τοποθετώ σε ταπεράκι που να κλείνει καλά και βάζω στο ψυγείο για 5-6 ημέρες. Γυρίζω κάθε μέρα, κάνοντας λίγο μασαζάκι.. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150-160 βαθμούς και τοποθετώ το κρέας πάνω σε σχάρα και με ταψάκι από κάτω για να μαζεύει τα υγρά.
Ψήνω στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτά. Γυρίζω και ψήνω και από την άλλη για 30 – 40 λεπτά. Ελέγχω με ένα καθαρό μαχαίρι εάν τρυπιέται το κρέας εύκολα και τότε είναι έτοιμο. Δεν πρέπει να παραψηθεί, γιατί τότε χάνει τη σωστή υφή που πρέπει να έχει το αλλαντικό. Από ότι διάβασα, είναι έτοιμο όταν το θερμόμετρο δείξει 75 βαθμούς στον πυρήνα του κρέατος.
Δείτε ακόμα :Λαχταριστό σουφλέ Κοτόπουλο με μπεσαμελ τυρί και πατάτες
Βγάζω, αφήνω να κρυώσει και τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα. Κόβω σε λεπτές φετούλες (Εάν έχει τη σωστή υφή, κόβεται εύκολα. .) και απολαμβάνω!!
Καλό βράδυ σε όλους!
Η συνταγη είναι από την εκπληκτικη ομάδα στο facebook: Οι προκομμένες/οι της κ. Alkistis Keramida