Αλμυρό κέικ με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα
Υλικά για 6-8 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ:
3 αυγά
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
3 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο +λίγο για το άλειμμα της φόρμας
160 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του του
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
150 gr. φέτες βραστό ζαμπόν απο μπούτι κομμένο σε μικρά καρέ
2/3 φλιτσάνι τσαγιού γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη
2 μέτριες ντομάτες,ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χεριού τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζαμπόν, τη γραβιέρα και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά και απαλά το μείγμα και το αδειάζουμε σε μια μέτριου μεγέθους μακρόστενη φόρμα και λαδωμένη. Ψήνουμε το κέικ για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Δοκιμάζουμε εάν έγινε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
Συνταγή της γνωστής Chef κας. Ντίνας Νικολάου
Ειδήσεις σήμερα
- Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ
- Η Γη της Ελιάς Επόμενα επεισόδια: Περιλήψεις επεισοδίων από 19/1/25 ως 21/01/25
- Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι τον Χειμώνα για να μην πιάσει μούχλα και για να μην κρυώνουμε
- Πείτε αντίο στον πονόλαιμο και την βραχνάδα, φυσικά και χωρίς φάρμακα
- Άντα Λεούση Μηνιαίες προβλέψεις : Τυχερές και άτυχες μέρες Φεβρουαρίου 2025