Υλικά :
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. ζαμπόν
150 γρ. τυρί emmental (έμενταλ)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 μέτρια)
50 γρ. πατάτες (1 μικρή)
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Προτεινόμενες μερίδες: 10
Εκτέλεση συνταγής
Με το φτερό του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε τo ζαμπόν, το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε φέτες, την πατάτα κομμένη julienne και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C για 40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές