Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες. Το απόλυτο πιάτο για το γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι. Ένα υπέροχο παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό που δεν μπορεί να λείπει απ το γιορτινό σας τραπέζι. Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και το αποτέλεσμα εγγυημένο. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας γι αυτό το φαγητό, τότε αυτό είναι η καλή πρώτη ύλη δηλαδή το αρνάκι και το αργό ψήσιμο. Φτιάξτε το είναι πεντανόστιμο, το αρνάκι γίνετε λουκούμι, λιώνει στο στόμα και οι πατάτες απίθανα μελωμένες! Θα το απολαύσουν σίγουρα όσοι το δοκιμάσουν.
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας τα κομμάτια κρέας. Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο. Σε 1 μπολ ανακατεύουμε το λάδι,τα λεμόνια, την ρίγανη,την μουστάρδα το μέλι και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας-κρατώντας λίγο για τις πατάτες.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμιά ωρίτσα. Βάζουμε τις πατάτες στην γάστρα τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε κι αυτές με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ότι μείγμα υπάρχει μαζί του και όλα μαζί τα ξανά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την γάστρα και την κουνάμε πέρα δώθε λίγο-αν δεν έχουμε σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί. Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου. Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας λίγη ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα