Η αθερίνα είναι απο τα πιο θρεπτικα και πλουσια σε ασβεστιο ψαρι αφου τρωγεται μαζι με το κοκαλακι του.Επίσης είναι πανευκόλο να την φτιάξετε και όταν βιάζεστε γιατί δεν θέλει καθάρισμα και τα παιδιά την λατρευουν!
Υλικα
1 κιλο αθερίνα
αλέυρι
θυμάρι
αλάτι
ρίγανη
ελάχιστο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψαρακια μας πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Μόλις στραγγίξουν, σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, τα ανακάτευουμε και στην συνέχεια βαζουμε τα ψαράκια μεσα.
Σε ενα τηγάνι βάζουμε ελαιολάδο να κάψει καλά και ρίχνουμε τα ψαράκια μας μέσα. Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν
Ριχνουμε λεμονάκι και απολαμβάνουμε
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα