Μία νησιώτικη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:
1 κιλό αθερίνα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
(προαιρετικά: ντομάτα ψιλοκομμένη)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
(προαιρετικά: ντομάτα ψιλοκομμένη)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα ψάρια και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τη μαγειρική σόδα (προαιρετικά και ντομάτα ψιλοκομμένη). Ρίχνετε την αθερίνα, το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα μείγμα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε όλο το μείγμα, το οποίο απλώνει στο τηγάνι και παίρνει το σχήμα πίτας. Όταν τηγανιστεί, το σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα