Μία νησιώτικη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:
1 κιλό αθερίνα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
(προαιρετικά: ντομάτα ψιλοκομμένη)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
(προαιρετικά: ντομάτα ψιλοκομμένη)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα ψάρια και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τη μαγειρική σόδα (προαιρετικά και ντομάτα ψιλοκομμένη). Ρίχνετε την αθερίνα, το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα μείγμα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε όλο το μείγμα, το οποίο απλώνει στο τηγάνι και παίρνει το σχήμα πίτας. Όταν τηγανιστεί, το σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό.