Close
Αλμυρά τρουφάκια τυριού
 
 
 
 
Τα αλμυρά τρουφάκια τυριού είναι ένα νόστιμο ορεκτικό για τον μπουφέ σας ή το τραπέζι σας. Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό σας καλεσμένο. Δείτε πως γίνονται.
 
 

Υλικά:
400 γρ. τυρί κρέμα
20 πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο
2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Στραγγίζουμε τις ελιές σ’ ένα απορροφητικό χαρτί.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το τυρί και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε μια ελιά στο κέντρο και πλάθουμε απαλά για να καλυφθεί και να μην φαίνεται.
Ρολάρουμε τις μπαλίτσες στον μαϊντανό φροντίζοντας να κολλήσει καλά παντού.
Διακοσμούμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει το τυρί.
Διάρκεια: 10 λεπτά & τον χρόνο ψύξης

Αλμυρά τρουφάκια τυριού

Υλικά:
350 γραμμ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (ή μίξη μαλακών λευκών τυριών) 
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα 
Για τη γαρνιτούρα 
2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια
 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο 
2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ να γίνουν διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Βάζουμε σε μπολ το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι. 

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φιστίκι και λίγα στο καρύδι. Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.

Mερίδες: 20

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Τρουφάκια με …τυρί και ρόδι!
Υλικά:
 125 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι
λευκό πιπέρι
1 μικρό ρόδι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα τρία είδη τυριών σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Απλώνουμε τους καρπούς από το ρόδι σε ένα βαθύ πιάτο.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπάλες τις οποίες και κυλάμε πάνω στο πιάτο για να κολλήσουν οι καρποί του ροδιού.
Ξαναβάζουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλα 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε την πιατέλα μας με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Αλμυρά τρουφάκια τυριού 
Υλικά:
1 kg ανθότυρο
150 gr τυρί κρέμα
3 κουταλιές τριμμένο τυρί αλμυρό
2 κουταλιές άνιθο
5 κουταλιές παπαρουνόσπορο
5 κουταλιές μπούκοβο
5 κουταλιές πάπρικα
5 κουταλιές σουσάμι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το ανθότυρο με το τυρί κρέμα και τον άνιθο καλά με το χέρι μας και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Χωρίζουμε σε πιάτα τον παπαρουνόσπορο, το μπούκοβο, την πάπρικα και το σουσάμι.
Χωρίζουμε τα μπαλάκια στα 4 για να είναι όμορφη η πιατέλα μας.
Παίρνουμε τα πρώτα μπαλάκια και τα βουτάμε γυρω γύρω στο παπαρουνόσπορο, έπειτα τα τοποθετούμε απαλά σε μια πιατέλα.
Κάνουμε το ίδιο με τη σειρά στο μπούκοβο, το σουσάμι και τη πάπρικα.
Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να σταθούν και σερβίρουμε.



πηγη

Μπορείτε να τα σερβίρετε και επάνω σε cracker

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια