Close

Μπιφτέκια …τρεις διαφορετικές συνταγές!

Μπιφτέκια ...τρεις διαφορετικές συνταγές!

Μπιφτέκια με τρεις κιμάδες και τρεις σάλτσες. Τα μπιφτέκια αυτά είναι υπέροχα!Μούρλια!Αγαπημένο φαγητό των παιδιών και δικό μου!

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με πατατούλες,με ρύζι,με πουρέ και εσείς που κάνετε δίαιτα,με σαλατούλα!

Μπιφτέκια με τρεις κιμάδες και τρεις σάλτσες

Υλικά

Για 6-8 άτομα:

300 γρ. κιμά από αρνάκι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντρoκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κιμά
1 αβγό
2 μεγάλες φέτες ψωμιού μουλιασμένες και καλά στιμμένες ή 2 παξιμάδια κρίθινα αλεσμένα
2 κ.γλυκού κοφτές αλάτι
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη λεκάνη τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό,τα μπαχαρικά, το αβγό και το αλάτι. Θρυμματίζουμε με τα χέρια το ψωμί  και το προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά ή το αλεσμένο παξιμάδι. Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένο με μία πετσέτα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ. Τα ψήνουμε στη ψησταριά σε χωνεμένη θράκα για 15 περίπου λεπτά ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα στη μεσαία θερμοκρασία, για 20 λεπτά.

Σάλτσα -1
Υλικά:

250 γρ.γιαούρτι
1 κ. σούπας πάστα πράσινης ελιάς
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο πράσινο ταμπάσκο
λίγο ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπώλ και σερβίρουμε.

Σάλτσα-2
Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι
1 ώριμο αβοκάντο
1 κομματάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
χυμός από 2 λεμόνια
λίγο φρέσκο κόλιαντρο
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και σερβίρουμε.

Σάλτσα -3
Υλικά:

1 κουτάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κ. σούπας πελτές τομάτας
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι ξύδι
λίγο τζίντζερ
λίγο γαρίφαλο
λίγη κανέλα
λίγο δενδρολίβανο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά  και σερβίρουμε.

Από τον ευφάνταστο Βασίλη Καλλίδη