Και μετά από τα αλμυρά σνακ για παιδικο παρτυ που έκαναν θραύση,σας παρουσιάζουμε σαλάτες για το παιδικό πάρτι!!!
Πατατοσαλάτα
Υλικά
6 πατάτες καθαρισμένες
Για τις sauce
6 κ.σ. μαγιονέζα
5 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι
Για το γαρνίρισμα
2 φέτες βρασμένο αυγό
1 αγγουράκι σε ροδέλες
6 λωρίδες αγγουράκι
1 μικρό κομμάτι κόκκινη πιπεριά
Οι δυο άκρες από το αγγουράκι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce και τη προσθέτουμε στις πατάτες.
Στρώνουμε τις πατάτες σε έναν δίσκο και στολίζουμε .
Στρώνουμε τις ροδέλες αγγουριού περιμετρικά
Βάζουμε τα αυγά για μάτια και προσθέτουμε ένα μικρό κομματάκι αγγούρι στο κέντρο.
Τα αγγουράκια για μουστάκια.
Τη πιπεριά για στόμα.
Την άκρη του αγγουριού για μύτη.
πηγη.nostimesyntages.gr
Σαλάτα με Λαχανικά
Υλικά
κοραλάκι 500γρ,
φασόλια,
αρακάς,
καλαμπόκι,
λιαστή ντομάτα,
ντοματίνια
Εκτέλεση
Βράστε το κοραλάκι για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Μετά ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από τη ντομάτα σε ένα μπολ και σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτο. Κόψτε κομμάτια ντομάτας σε σχήμα μισοφέγγαρου τοποθετήστε τες γύρω από τη σαλάτα και απολαύστε.
Σαλάτα με Καρότο & Μακαρόνια
Υλικά
Κοφτό μακαρονάκι 500γρ, καρότο τριμμένο, μαγιονέζα,
κέτσαπ, ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, μια κουταλιά του γλυκού κέτσαπ και ανακατεύετε καλά για να φτιάξετε τη σώς. Αφού βράσετε το κοφτό μισό βάζετε σε ένα πιάτο όλα τα υλικά, ανακατεύετε για να απλωθεί η σώς παντού και σερβίρετε με κομμάτια καρότου γύρω γύρω
Φρουτοσαλάτα δομημένη σαν κύβος του Ρούμπικ.
Υλικά:
100 γραμ. φέτα
2 ακτινίδια
150 γραμ. καρπούζι
Εκτέλεση:
Κόψτε και καθαρίστε τα ακτινίδια σε κυβάκια. Εν συνεχεία κόψτε σε ισομεγέθη κυβάκια και το καρπούζι με τη φέτα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία.
Η χωριάτικη σαλάτα αλλιώς!!!!
ΥΛΙΚΑ:
(Για 8 σουβλάκια)
8 ντοματίνια
1 αγγούρι
2 πράσινες πιπεριές
200 γρ. φέτα
80 ml ελαιόλαδο
25 ml ξύδι βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
2-3 πίτες για σουβλάκι
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
καλαμάκια για σουβλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πάπρικα και τις ψήνουμε στη τοστιέρα για λίγο (δεν θέλουμε να παραψηθούν για να μη σπάνε). Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι και τη φέτα σε κύβους 1 1/2 εκ. και τις πιπεριές σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με τα ντοματίνια και το αγγούρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Περνάμε τα υλικά σε καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ, προσθέτοντας ανά 3 υλικά και κομμάτια ψημένης πίτας. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
πηγη.elenikoui.gr
Σαλάτα ρολόι
Υλικα
4 πατάτες
4 παντζάρια
5 καρότα
10 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1. λεμονί
Λίγο λάδι
Αλάτι – πιπέρι
Εκτελεση
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.
Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμονι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα 4 αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κρόκους (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειρά : αλάτι, πιπέρι, άνηθο, τους κρόκους και το ασπράδι. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο. Μετά μία λεπτή στρώσει μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι. Μετά μία λεπτή στρώσει μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την πατάτα.
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα
φτιάχνουμε το ρολόι με τα ασπράδια από τα υπόλοιπα αυγά και τους δείκτες με πορτοκάλι.
Σαλάτα μπόμπα με κρέπες
Υλικά
4 κρέπες
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο αλάτι
λίγο ξύδι
1/2 κούπα τριμμένο τυρί – κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα Κρήτης-.
4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
κέτσαπ
Διακόσμηση
Ψιλοκομμένες σε κυβάκια χρωματιστές πιπεριές και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εκτέλεση
Πλένουμε , καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ψιλοκόβουμε , προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο ξύδι, και περιμένουν στην άκρη.
Τρίβουμε το τυρί (εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα Κρήτης και συμπληρώνω και λίγο καπνιστό ρεγκάτο) και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
Φτιάχνουμε τις κρέπες και περιμένουν στην άκρη.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι την κέτσαπ να πάρει χρώμα και να γίνει ρόζ, το ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη να περιμένει.
Συναρμολόγηση
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε μια κρέπα, την αλείφουμε με λίγο απ’ το μίγμα μαγιονέζας γιαούρτι κέτσαπ.
Βάζουμε επάνω της το ψιλοκομμένο μαρούλι .
Τοποθετούμε άλλη μία κρέπα και την αλείφουμε πάλι με το μίγμα μας.
Συμπληρώνουμε από πάνω το τυρί και το ζαμπόν.
Βάζουμε τώρα και την τέταρτη κρέπα και αλείφουμε με το μίγμα μας όλη την επιφάνεια της κρέπας καλά.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, μαϊντανό .
πηγη: koyzinopagida.blogspot.gr
Φρουτοσαλάτα στο χωνάκι
Μια δροσερή φρουτοσαλάτα σερβιρισμένη σε χωνάκια παγωτού, είναι αναμφίβολα μια ιδιαίτερη πρόταση που εντυπωσιάζει.
Εύκολη στην προετοιμασία, εντυπωσιακή στην παρουσία!
Φρούτα σε σουβλάκι
Κόψτε τριγωνικές φέτες και περάστε ξυλάκια παγωτού στο φλοιό του καρπουζιού. Η ιδέα του καρπουζοπαγωτού σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη
Φρουτοσαλάτα με κρέμα & γιαούρτι
Υλικά:
500 γρ κρέμα βανίλια Γιώτης
250 γρ. γιαούρτη στραγγιστό
1 κονσέρβα των 820 γρ από κομπόστα ροδάκινο σε κομμάτια (γίνετε και με ανανά ή αχλάδι)
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα , καβουρδισμένα και καραμελωμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τη κομπόστα μας σε κομμάτια της αρέσκεια μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη κρέμα , το γιαούρτι και τα κομμάτια κομπόστα και ανακατεύουμε καλά.
Στολίσουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα την ώρα του σερβιρίσματος.
Υλικά
για τη Γιώτης:
9 κουταλιές κοφτές κρέμας Γιώτης Άνθος αραβοσίτου από κουτί των 160 γρ
3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
9 κουταλιές ζάχαρη κοφτές
Εκτέλεση της κρέμας:
Σε μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε τη σκόνη Γιώτης.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη , σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα της σκόνης και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί με ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα.
Μόλις αρχίζει να κάνει φουσκάλες και αφού έχει ανακατευτεί καλά τη κατεβάζουμε από το μάτι.
Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα η κρέμα μας.
Note: Τα αμύγδαλα μπαίνουν πριν το σερβίρισμα για να μην υγροποιηθούν
Φρουτοσαλάτα ουράνιο τόξο
Υλικά :
ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (μπορείτε και μαύρο )
τυρί του τοστ σε λεπτές φέτες
λεπτές φέτες σαλάμι αέρος (έχει λεπτοκομμένο σε συσκευασίες στα λιντλ)
λεπτές φέτες ζαμπόν της αρεσκείας σας
τυρί τριμμένο ,μαγιονέζα ,και ότι άλλα αλλαντικά π.χ προσούτο η τυριά κίτρινα θέλετε εσείς !
1 μαρούλι σγουρό πράσινο και 1 κόκκινο αν θέλετε .
φτιάξτε σάντουιτς με τυρί ζαμπόν μαγιονέζα σαλάμι και τυρί τριμμένο και στρώστε τα σε μια πιατέλα σε 3 στρώσεις το ώστε να κάνετε την βάση του κήπου σας όπως την φώτο αλείψτε από πάνω μαγιονέζα στρώστε τα μαρούλια τυλίξτε τις φέτες των τυριών και των αλλαντικών σαν λουλούδια και στολίστε τον ”κήπο” σας (στερεώστε με οδοντογλυφίδες ) σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε
Για να μπορείτε να τυλίξετε εύκολα και να δώσετε σχήμα στα “λουλούδια “σας αφήστε τα τυριά και τα αλλαντικά μισή ώρα πριν έξω από το ψυγείο !
Τους κρίνους θα τους κάνετε με λεπτές φέτες μοτσαρέλας και καλαμπόκι baby ,ντοματίνια γεμιστά με τυροσαλάτα ,σαλάμι αέρος ,ζαμπόν ,τυρί και ότι άλλο θέλετε και για βάση βάλτε μισό μήλο (ξινόμηλο κατά προτίμηση) φυσικά σγουρή σαλάτα καρφωμένη με οδοντογλυφίδες και εντυπωσιάστε!!!
ΤΟΥΡΤΑ BARBIE!
Barbie μπόμπα σίγουρα δεν το έχετε ξαναδεί !
Θα χρειαστείτε ψωμί για μπόμπα η και του τοστ ,διάφορα τυριά και αλλαντικά ,ντοματάκια ελίτσες τυρί κρέμα η μαγιονέζα οδοντογλυφίδες μαρουλάκι σγουρό μπορείτε να το κάνετε και με κόκκινο μαρούλι η και τα δυο ,και ότι άλλο θελήσετε να βάλετε εσείς !
Ετοιμάστε την μπόμπα βάλτε στο κέντρο την κούκλα αλείψτε με τυρί κρέμα η μαγιονέζα και διακοσμήστε όπως στην φωτογραφία , καλή επιτυχία !!
Λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα
Υλικά
1/4 Λαχανο ,2 μεγάλα καρότα ,ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ελαιόλαδο λίγο λεμόνι ,αλάτι ένα μικρο βάζο μαγιονέζα 2-3 ελιές.
Κόβουμε το λάχανο για σαλάτα το τρίβουμε με το αλάτι και το λεμόνι βάζουμε την μαγιονέζα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά .
στρώνουμε ένα στρογγυλό μπολ με μεμβράνη βάζουμε τη σαλάτα πιέζουμε καλά να πάρει τη φόρμα του μπολ και βάζουμε στο ψυγείο. τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και λίγο πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε το καρότο με λίγο λεμόνι λάδι και αλάτι αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα τη λαχανοσαλάτα δίνουμε το σχήμα της μουσουδιτσας από το σκαντζιχοιράκι και στολίζουμε με το καρότο τον άνηθο και τις ελιές όπως στην φωτογραφία . .
Σπιτακι λαχανικων!
λαχανικά
κορνε
τυρί κρεμα και έτοιμο το πιο όμορφο σπιτάκι
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή