Μπορείς να το φτιάξεις γρήγορα και εύκολα!
Υλικά
1 κιλό πατάτες πλυμένες και ξεφλουδισμένες,
80 γρ. μπέικον,
150 γρ. γραβιέρα ανάλατη,
25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
αλεύρι,
1 αβγό χτυπημένο,
φρυγανιά,
λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Περνάτε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ (ή καλύτερα τις λιώνετε με το πιρούνι) προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε λίγο λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το μπέικον και στη συνέχεια το κόβετε μαζί με τη γραβιέρα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Πλάθετε στρογγυλές κροκέτες μέτριου μεγέθους, κάνετε προσεκτικά μια τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς, γεμίζετε με το μπέικον και το τυρί και την κλείνετε.
Αφού περάσετε τις κροκέτες από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τη φρυγανιά, τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν, τις στραγγίζετε και τις πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη