Τι θα λέγατε για λουκουμαδάκια αλμυρά; Εμείς την φτιάχνουμε αρκετά συχνά στο σπίτι και δεν μένει ούτε ένας!
Φτιάχνω την κλασική ζύμη για λουκουμάδες κα γεμίζω με τυρί.Τόσο απλά!
ΥΛΙΚΑ
– 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100-120 γραμ. νερό χλιαρό
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 15 γραμ. μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξερή
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 100 γρ. περίπου τυρί φέταΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 100 γραμ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά μας. Σ’
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την
διαλυμένη μαγιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη,το λάδι και το αλάτι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και ελαστική. ΄’Ισως
χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη
σκεπασμένη για 20-30΄. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης στο χέρι μας το
ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά
κάνοντας στρογγυλό σχήμα ώστε να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα
αρκετό λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μας σε μέτρια
φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
– 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100-120 γραμ. νερό χλιαρό
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 15 γραμ. μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξερή
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 100 γρ. περίπου τυρί φέταΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 100 γραμ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά μας. Σ’
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την
διαλυμένη μαγιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη,το λάδι και το αλάτι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και ελαστική. ΄’Ισως
χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη
σκεπασμένη για 20-30΄. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης στο χέρι μας το
ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά
κάνοντας στρογγυλό σχήμα ώστε να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα
αρκετό λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μας σε μέτρια
φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
*Μπορείτε να γεμίσετε τα λουκουμαδάκια σας με τυρί φιλαδέλφεια ή ακόμη και με ψιλοκομένο μπέικον.Πραγματικά η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη!
Καλή επιτυχία
Κατερίνα Βήττα
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή