Για τα παιδάκια που δεν τα πάνε καλά με το ψάρι,σας έχω συνταγή μούρλια!
- πατατες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι (100 ml)
- μπακαλιάρος 500 γρ. φιλέτο
- τονος 1 βαζάκι σε νερό
- μπαγιατικο ψωμι 2 φέτες μουσκεμένες
- αυγα 2
- άνηθος φύλλα από 1 ματσάκι
- κρεμμυδι 1 τριμμένο ξερό
- πιπεριά Φλωρίνης 1 ψιλοκομμένη
- φρυγανιά 1/2 φλιτζάνι τριμμένη
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
Ψαρομπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες!
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C.
Στρώνω τις φέτες πατάτας σε ένα μέτριο αντικολλητικό ταψί, με τρόπο που η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και τις πασπαλίζω με αλατοπίπερο. Τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις ψήνω για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Στο μεταξύ, βράζω τα φιλέτα του μπακαλιάρου (ή της πέρκας) για 8 – 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα κομματιάζω καλά, αφαιρώντας τυχόν κόκαλα και το δέρμα.
Βάζω τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνω τις παλάμες και αρχίζω να ζυμώνω καλά τα υλικά για να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.
Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθω μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος, πάντα με τα χέρια μου λαδωμένα για να μην κολλάει το μείγμα, και τα «περνάω» από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να τα καλύψω από όλες τις μεριές.
Βγάζω από το φούρνο το ταψί με τις πατάτες (αφού έχει περάσει το 20λεπτο) και βάζω προσεκτικά πάνω τους τα ψαρομπιφτέκια. Τα ψήνω για 10 λεπτά, τα γυρίζω για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές