Close

Οι συνταγες απο την Λατρεμενη ομαδα μας,συνταγές της Γκολφως!

Οι συνταγες απο την Λατρεμενη ομαδα μας,συνταγές της Γκολφως!

Δεν νομίζω να υπάρχει γυναίκα που τις αρέσει η μαγειρική και μπαίνει στο facebook ,που δεν ξέρει τη Λατρεμένη μου Γκολφω Νικολου!!!
Η γλυκιά μαγείρισσα του facebook με τις πεντανοστιμες συνταγές της που μας έχει τρελάνει,μας έκανε τη τιμή και μας παραχώρησε την άδεια,να παρουσιασουμε κάποιες συνταγές από την ομάδα της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤHΣ ΓΚΟΛΦΩΣ που αποτελείτε από πάνω από 25.οοο μέλη!!!
Εννοείτε ότι πρέπει να γίνετε μέλος της ομάδας της Γκολφως!!!Έχουν εξαίρετες συνταγές για όλα τα γούστα! Πατήστε ΕΔΩΕμείς διαλέξαμε κάποιες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για σνακ στο σχολείο η και σε πάρτι!
Τις υπόλοιπες θα τις δείτε στην ομάδα !!!!



ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ “ΜΠΟΜΠΑΤΑ”

ζυμη
Υλικά για τη ζύμη

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ.τσ. αλάτι
1 φακελ. μαγια ξηρή Γιώτης
5 ποτήρια περίπου αλεύρι.

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 ασπράδια
2 κρόκους για να αλείψουμε στο τέλος

Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε μετά τη μαγιά. Αφήνουμε 3 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και χτυπώντας το ζυμάρι με μια κουτάλα με τρύπα στη μέση.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50-70°C να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τα ρίχνουμε σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το μοιράζουμε ξανά και ξανά ώσπου να έχουμε μπαλίτσες σαν ένα μεσαίο μανταρίνι.
Είτε: α) Ανοίγουμε στον λαδωμένο πάγκο της κουζίνας το ζυμαράκι σε τρίγωνο σχήμα περίπου και βάζουμε τη γέμιση στην βάση του τριγώνου και τυλίγουμε κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα στην αρχή προς την κορυφή. Σχήμα μακρουλό και αν θέλουμε του δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου.
β) Ανοίγουμε το ζυμάρι σε τετράγωνο (σε αυτήν την περίπτωση ανοίγουμε όλη τη ζύμη σε ένα φύλλο και χαράζουμε κομάτια τετράγωνα). Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και πιάνουμε τις τέσσερεις άκρες και ενώνουμε πάνω στο κέντρο. Ενώνουμε και τις 4 λοξές πλευρές αν θέλουμε.
γ) Το πιο γρήγορο από όλα τα σχέδια. Παίρνουμε την μπαλίτσα στην παλάμη μας και κάνουμε μια λακούβα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη.
Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Βάζουμε τα τυροπιττάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα όχι κοντά πολύ για να έχουν περιθώριο να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και αφήνουμε στους 50-70°C να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Παρακολουθούμε το ρόδισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για κάτι ακόμα πιο γρήγορο χωρίζουμε το ζυμάρι μόλις φουσκώσει σε 3 ή 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομάτι σε ένα παραλληλόγραμο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση κατα μήκος της μεγάλης πλευράς, τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Αλείφουμε με αυγό και προαιρετικά χαράζουμε λοξά κομμάτια.

ΓΕΜΙΣΗ: Στη γέμιση εκτός από τα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες ή ακόμα και αλλαντικά.

Τα αποθηκεύουμε σε τάπερ ή πλαστική σακούλα τροφίμων ώστε να μείνουν μαλακά.

Από τη χαρά Πρωτοψάλτη

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ,της Γιαννας

Οι συνταγες απο την Λατρεμενη ομαδα μας,συνταγές της Γκολφως!

ζεσταίνω λιγη κρεμα γαλακτος και βαζω μεσα περιπου 1/2 κιλο διαφορα τυρια(γκουντα,μοτσαρελλα,ρεγκατο η οτι εχουμε)ψιλοκομμενο ζαμπον και ανακατευουμε να γινουν ενα μιγμα ολα.
Κόβω το φύλλο κρούστας σε τρεις λωρίδες,βάζω λίγη γέμιση και γυρίζω μια στροφη.μετα κλεινω τα πλαγια φυλλα μεσα κ συνεχιζω και τυλιγω.τηγανιζω σε μετρια φωτια αφου καψει λιγο το λαδι!!!


Θεικα μπιφτέκια της Γκολφως!
DSC_7_2012-07-08.jpg
ΥΛΙΚΑ.
500ΓΡΑΜ.ΚΙΜΑ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ
2 ΦΕΤΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΕΣ ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ Η ΛΕΥΚΟ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ ΤΡΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΟΜΑΤΑΚΙ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΤΡΙΜΕΝΟ
10 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ ΣΕ ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΝΕΡΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΥΖΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ-ΡΙΓΑΝΗ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ Η ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ¨=ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ,ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ,2 ΦΕΤΕΣ ΤΣΕΝΤΑΡ ΤΥΡΙ,1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ,ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΑΠΡΙΚΑ,1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΛΙΓΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΗ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ,ΤΟ ΑΥΓΟ,ΤΑ ΦΥΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΚΕΨΑΜΕ,ΤΟ ΛΑΔΙ,ΤΟ ΟΥΖΟ,ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΥΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΦΤΗ ΧΟΝΤΡΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΙΜΑΣ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΠΑΠΡΙΚΑ,ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ,
ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΕΤΕ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ Η ΣΕ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ=ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΚΥΒΑΚΙΑ,ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.

ΜΥΣΤΙΚΑ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΠΙΠΕΡΙΑ Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΟ ΖΥΜΩΜΑ.

MUFFINS ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ απο τη Χαρα

 

Οι συνταγες απο την Λατρεμενη ομαδα μας,συνταγές της Γκολφως!
Υλικα:
200γρ γιαουρτι στραγγιστο
100γρ φαρινα
2 αυγα
75 γρ γραβιερα
100γρ παριζακι
2 κουτ. σουπας ελαιολαδο
αλατι,πιπερι
ανακατευουμε τα αυγα με το γιαουρτι κ το λαδι κ προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.Μοιραζουμε σε θηκες για μαφινς κ ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 περιπου λεπτα

ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ απο την Ευα

Οι συνταγες απο την Λατρεμενη ομαδα μας,συνταγές της Γκολφως!
4 αυγά
1 φλυτζάνα αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1- 2 βανίλιες
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές νερό
Εκτελεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ για λίγα λεπτά, σε ταψακι στρώνω λαδόκολλα ρίχνω το μείγμα το απλώνω με σπατουλα και ψήνω σε προθερμασμένω φούρνο 180C αντιστασεις για περίπου 20 λεπτά. Όταν ψηθεί αφήνω 5- 10 λεπτά γυρίζω ανάποδα βγάζω τη λαδόκολλα και απλώνω μερενταααα….τυλίγω σε ρολό και διακοσμώ όπως μου αρέσει.(εγω και απ εξω εβαλα μερέντα τρούφα!!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΓΚΟΛΦΩΣ

almiri-kolokithopita-2

ΥΛΙΚΑ
4 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΦΤΗ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ
4 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ
1  ΧΟΥΦΤΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ
1 ΚΑΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΨΗΛΟ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΙΜΕΝΗ 
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ
3 ΑΥΓΑ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΦΕΤΑ 
1 ΧΟΥΦΤΑ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ ΛΙΓΟ-ΠΙΠΕΡΙ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ,ΤΗΝ ΖΥΜΗ,ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΛΙΓΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ Η ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΣΙΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ,ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ,ΡΑΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΩΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ.
μικρα μυστικά
εγω αυτη την πιτα την ψηνω παντα στο κατω μερος της κουζινας πανω στη σχαρα .
αν θελετε μπορειτε να βαλετε περισοτερη φετα η αλλο τυρι αρεσκειας σας.
αν το μιγμα σς εχει βγαλει πολλα υγρα μπορειτε να προσθεστε λιγο αλευρι ακομη.
η δοση που σας δινω ειαι για το ταψι της φωτογραφιας αυτη η πιτα γινετε λεπτη για να ψηνετε καλυτερα.

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

stafidopsoma

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ΚΟΥΠΑ (ΤΟΥ ΝΕΣ ΚΑΦΕ) ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
  • 40 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
  • 3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ
  • 1,5 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
  • 5 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
  • 3,5 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
  • 2 Κ.Σ. ΒΙΤΑΜ
  • 1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
  • ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ή ΞΑΝΘΕΣ
  • 1-2 ΤΣΙΜΠΙΕΣ ΚΑΝΕΛΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
  • 1 ΚΡΟΚΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • ΣΟΥΣΑΜΙ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ), ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΜΕΛΙ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΡΙΖΕΙ.
2) ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΩΛ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΙΜΜΑΤΑ.
3) ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ.
4) ΖΥΜΩΣΤΕ ΕΛΑΦΡΑ.
5) ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ.
6) ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΖΥΜΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ 1ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.
 ΕΠΕΙΤΑ, ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΖΥΜΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ. (ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ).
7) ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΜΕΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
8) ΠΛΑΣΤΕ ΤΑ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ή ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΦΟΡΜΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.
9) ΑΦΗΣΤΕΤΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ, ΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ.
10) ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 – 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
ΜΥΣΤΙΚΑ:
  • ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ, ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ.
  • ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΑΓΩΤΟ.
  • ΟΣΟΙ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΜΕ ΓΑΛΑ ΦΥΤΙΚΟ ή ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΟΜΟΙΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΟ ΓΑΛΑ ή ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.
  • ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΓΛΥΚΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ.
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!