Πάντα περισσεύει γαλοπούλα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε λοιπόν πως να την αξιοποιήσετε
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Ζεστάνετε στο γουόκ το λάδι και σωτάρετε ελαφρά το τζίντζερ. Ρίξτε το μπέικον κι ανακατέψτε το, ώσπου να λιώσει το λίπος του. Προσθέστε το κρεμμύδι κι ανακατέψτε, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε κατόπιν τις πιπεριές και συνεχίστε το ανακάτεμα, ώσπου να μαραθούν κι αυτές. Ρίξτε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέστε τη γαλοπούλα. Ανακατέψτε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να ζεσταθεί. Ρίξτε τη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μερικά λεπτά ακόμη. Σερβίρετέ το, συνοδεύοντάς το με ρύζι πιλάφι.
- σησαμέλαιο 1/4 κούπας ή καλαμποκέλαιο
- τζίντζερ 2 κουταλιές τριμμένο
- μπεικον 6 λωρίδες σε κομματάκια
- κρεμμυδι 1 μέτριο σε φετάκια
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- μανιταρια 1 κούπα σε φετάκια
- καλαμποκι 1 κούπα
- γαλοπουλα τα περισσεύματα σε κομματάκια
- ντοματίνια 6 κομμένα στα τέσσερα
Υλικά
- ντοματα 1/4 κούπας κονκασέ
- ζαχαρη 1 κουταλάκι
- σκορδο 1 μικρή σκελίδα τριμμένο
- μελι 2 κουταλιές
- σάλτσα σόγιας 1/4 κούπας
Για τη σάλτσα
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος