Τόσο απλά, τόσο εύκολα αλλά τόσο νόστιμα. Μια συνταγή για μαριναρισμένα μαλακά χοιρινά σουβλάκια με σως φέτας γιαουρτιού.
Υλικά συνταγής
6 έτοιμα χοιρινά καλαμάκια
αλάτι πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.σ. δεντρολίβανο
Για συνοδευτικό:
Σως γιαουρτιού με φέτα
Για την σως γιαουρτιού με φέτα
1 φλ τσαγιού γιαουρτιού
1/2 φλ φέτα τριμμένη
4 κσ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κσ ξύσμα λεμονιού
2 κσ χυμό λεμονί
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Για την σως γιαουρτιού με φέτα
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος (όχι μεταλλικό) όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα χοιρινά καλαμάκια. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε τα να μαριναρισθούν από το προηγούμενο βράδυ, όλη τη νύχτα για να αρωματιστούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στο γκρίλ. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε για 30-40 λ (ανάλογα με το μέγεθός τους) στη μεσαία θέση του φούρνου, γυρίζοντάς τα συχνά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά τα σουβλάκια με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε με την απαλή σως γιαουρτιού φέτας και με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή πίτες για σουβλάκια.
Δες εδω πως να φτιαξεις πίτες για γυρο με 4 υλικα
Δες εδω πως να φτιάξεις τις καλύτερες σος για γύρο
sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος