Υλικά για 4 μερίδες
Χοιρινή τηγανιά
1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια
2 ποτήρια λευκό κρασί
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
Χρόνος
Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Μαγειρέματος : 1 με 1.5 ώρα
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε καλά το κρέας. Βάζουμε το λάδι μας σε κατσαρόλα περιμένουμε να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το κρέας να σοταριστεί καλά και να θωρακίσει το υγρά του (το κρέας αλλάζει χρώμα, γίνεται άσπρο). Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να μισοσκεπάσουμε το κρέας. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι. Προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
Καλή μας όρεξη …
Πηγή: /tithafamesimera.wordpress.com