Μία ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει μοναδικά το κάστανο με το φασκόμηλο!
Υλικά
800 γρ. φιλέτο από χοιρινό μπούτι
30 κάστανα για τη γέμιση και το γαρνίσμα, βρασμένα και καθαρισμένα
12 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
50 ml μαυροδάφνη
150 ml ζωμός κότας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα φασκόμηλου. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Φτιάχνουμε τα ρολάκια βάζοντας φασκόμηλο και από ένα κάστανο στο καθένα. Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ρολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε τα ρολάκια και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Προαιρετικά προσθέτουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τα κρεμμύδια και τα κάστανα.
Πηγή: .mamapeinao.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις